Mehmet Fatih Bucak'ın CHP adaylığı kesinleşti

Mehmet Fatih Bucak'ın CHP adaylığı kesinleşti
YSK'nin açıkladığı yerel seçimlere katılacak siyasi partilerin aday listelerine göre Muş ve Urfa'da aday göstermeyen CHP'nin Siverek'te Bucak adaylığı kesinleşti.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yarışacak siyasi partilerin kesin aday listeleri, seçim kurullarınca ilan edildi.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından ilan edilen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne katılacak siyasi partilerin kesinleşen listelerinde 19 büyükşehir adayı bildiren CHP, 38’i il olmak üzere toplam 904 seçim bölgesinde aday gösterdi.

CHP'nin, gelen tepkiler üzerine adaylığını yeniden değerlendireceğini açıkladığı Urfa’nın Siverek ilçesinde gösterdiği Mehmet Fatih Bucak’ın adaylığı da kesinleşmiş oldu.

Daha önce MHP’den aday olan Bucak’ın, "Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendilerine mezar kazmaya başlasınlar" sözleri tartışmalara ve tepkilere neden olmuştu.

MUŞ'TA DA SANDIK KURULUNA AKP'NİN LİSTESİNİ SUNDU

Muş'ta da MHP, AKP, ve İYİ Parti ile birlikte HDP'ye karşı birleşerek sandık kurullarına AKP'nin verdiği listeyi sunan CHP'nin aday çıkarmadığı diğer iller şöyle:

Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Düzce, Elazığ, Isparta, Nevşehir,  Karabük, Kırıkkale, Kilis, Osmaniye, Tokat, Yozgat, Gaziantep (Büyükşehir), Balıkesir (Büyükşehir) Kayseri (Büyükşehir), Kocaeli (Büyükşehir), Konya (Büyükşehir), Manisa (Büyükşehir), Sakarya (Büyükşehir), Samsun (Büyükşehir), Şanlıurfa (Büyükşehir), Trabzon (Büyükşehir) ve Denizli (Büyükşehir)

80 BELEDİYE BAŞKANI ADAY OLAMADI

Mevcut 230 belediye başkanından 80’i değiştirildiği CHP’de, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in yerine Şenol Şanal, Kırklareli’de Mehmet Siyam Kesimoğlu yerine Mehmet Tuna Soykan, Sinop’ta Baki Ergül yerine Barış Ayhan aday gösterildi. Partinin Burdur, Çanakkale, Edirne, Giresun ve Yalova belediye başkanları ise tekrar aday gösterildi.

Partinin 6 büyükşehir belediye başkanından sadece İzmir Büyükşehir Belediyesinde değişikliğe gidildi. CHP burada Aziz Kocaoğlu yerine Mustafa Tunç Soyer’i aday yaptı.

Özlem Çerçioğlu Aydın’da, Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’de, Lütfü Savaş Hatay’da, Osman Gürün Muğla’da ve Kadir Albayrak Tekirdağ büyükşehir başkanlıklarında yerlerini korudu.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar