Taşcıer: Çıkarsınlar bir kararname, depresyona girmek yasaklasın

Taşcıer: Çıkarsınlar bir kararname, depresyona girmek yasaklasın
CHP’li Gamze Taşcıer, Devlet Bahçeli’nin önerisine karşılık 'daha iyi bir fikrim var' dedi, bir kararname ile depresyonun yasaklanabileceğini söyledi.

ARTI GERÇEK - CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, MHP’nin ruh sağlığı merkezleri açılması ile ilgili sunduğu yasa teklifine daha iyi bir fikrim var diyerek, "Çıkarsınlar bir kararname, depresyona girmek yasaklasın!" dedi. 

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Taşçıer, konuşmasının başında basın mensuplarına ruh sağlıklarının nasıl olduğunu sordu. Taşcıer, "Aranızda depresyon ilacı kullanan var mı? Bunu dile getirmekten imtina ediyor tabi insan, kişisel bilgilerin güvenliği konusunda vatandaş tereddütlü. Ama biz kullanmıyorsak bile hepimizin çevresinde muhakkak biri ruh sağlığı için ilaç kullanıyor. Peki, neden kullanıyor?" diye konuştu. 

TOPYEKÜN İNFİAL HALİ VAR

Akademisyen Ceren Damar’ın öldürülmesine gönderme yaparak, "Ülke öyle bir hale geldi ki, okulda not için cinayet işleniyor, otobüste koltuk için kavga çıkıyor, markette sıramı aldın tartışması yaşanıyor. Trafikte yan baktın kavgası çıkıyor" diyen Taşçıer, ülkede insanların infial halinde olduğunu söyledi. 

"Topyekun bir infial hali var, dolayısıyla sorunun kaynağı 16 yıldır bu ülkeyi yönetenlerdir" diyen Taşçıer, MHP’nin Ruh Sağlığı Merkezleri açılmasını öngören yasa teklifini şöyle eleştirdi: "Ruh sağlığı bozuluyor diye ruh sağlığı merkezi açalım, suç oranı arttı cezaevi açalım. Bu anlayış nedenle değil sonuçla uğraşmaktır. Bin tane ruh sağlığı merkezi açalım, bu sorunu çözer mi? Bakın, bir KHK çıkardılar iflas etmeyi yasakladılar, konkordato ilan edeceksiniz dediler. Baktılar konkordato sayısına yetişilemiyor kanun çıkardılar onu da zorlaştırdılar. Madem bu kadar kolay sorunların çözümü, benim Devlet Bahçeli’nin önerisinden daha iyi bir önerim var, çıkarsınlar bir kararname, depresyona girmek yasaklasın! Böylece sorun çözülmüş olsun." 

DEPRESYON İLACI KULLANIMINDA 10 MİLYON ARTIŞ

2014 yılında 39 milyondan fazla depresyon ilacı satıldığı, 2018’de ise bu rakamın 10 milyon artarak 49 milyon 227 bine ulaştığı bilgisini veren CHP’li Taşçıer, "4 yıldaki artış yüzde 25 oranında. Bu kadar kısa sürede böyle bir artışın nasıl bir açıklaması olabilir? Toplum olarak ruh sağlığımızın ve AKP’nin bizi hasta ettiğinin kanıtıdır bu rakamlar" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunan Taşcıer, "İnsanların kaygıları var, her 5 gençten biri işsiz, sanayici önünü göremiyor, çalışanlar her gün işten çıkarılma korkusuyla işe gidiyor, çiftçi ürünümü satabilecek miyim kaygısıyla yastığa kafasını koyuyor. Eğer Sayın Bahçeli gerçek bir çözüm istiyorsa iktidarın destekçisi olmaktan vazgeçsin, bu iktidar değişsin, o zaman toplum nasıl huzura eriyor, sakinleşiyor hep beraber görelim" dedi. 

Öne Çıkanlar