Taşdemir: Türkiye’de artık adalet olgusu yok edilmiştir

Taşdemir: Türkiye’de artık adalet olgusu yok edilmiştir
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, partilerine yönelik devam ettirilen gözaltı ve baskıları ‘Siyasi soykırım’ olarak tanımladı. Bu politikalara karşı duracaklarını söyledi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - HDP Ağrı Milletvekili ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, partilerine yönelik baskılar, belediyelere kayyım atamaları, gözaltılar ve Kürtçe üzerindeki baskılara ilişkin Demokratik Toplum Kongresi’nde (DTK) basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamasını Kürtçe yapan Dilan Dirayet Taşdemir, öncelikle HDP’ye yönelik baskılara değindi.

‘KÜRTÇEYE TAHAMMÜLSÜZLÜK ARTIYOR’

İktidarın HDP üzerinden Kürt dili ve kültürüne dönük baskılar geliştirdiğini ifade eden Taşdemir, Sakarya’da Kürtçe konuştuğu için Şirin Tosun’un katledildiğini hatırlattı. Failler ile ilgili açılan davaların sonuçsuz kaldığını ifade eden Taşdemir, "Dosyalar ise bir bir kapatılıyor. Kürt diline dönük saldırılardan biri de Muş’ta gerçekleşti. Cezaevinde yaşamını yitiren BDP Erentepe Belde Başkanı Aydın Kaya'nın ‘Seni unutmayacağız’ anlamına gelen  ‘Em te ji bîr nakin’ yazılı mezar taşı, Bulanık Savcısı'nın talimatıyla askerler tarafından kırılarak görüldü. Bu ilk olmadığı gibi son da değil. Kürt diline tahammülsüzlük giderek artıyor. Biz bunu kayyımlar sürecinde de gördük. Parkların adı değiştirildi, okullar kapatıldı. Bu politikaları n karşısında duracağız. Kürtçe Kürtçe yazıp Kürtçe konuşacağız" diye konuştu.

"ADALET DUYGUSU YOK EDİLMİŞTİR"

AKP’nin Kürt düşmanlığı politikasını yürüttüğünü ifade eden Taşdemir, "Siyasi soykırım 4 Kasım 2016 tarihinde, Eş Genel Başkanlarımız ve siyasetçi arkadaşlarımız hukuksuzca gözaltına alınıp tutuklanarak başlatıldı. Türkiye’de artık adalet olgusu yok edilmiştir.  Belediyelerimize kirli politikalarla el koydular. Bizler artık bunun hukuki olup olmadığını söylemiyoruz. Kayyım ve tutuklamalarla Kürt halkının iradesini yok saymak istiyorlar. Ancak Kürt halkı buna karşı durarak, her alanda mücadelesini sürdürecektir" dedi.

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ

Taşdemir, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında yapacakları çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününü kadınlar olarak alanlarda direnerek karşılayacaklarını ifade eden Taşdemir,  açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "25 Kasım’da Türkiye’nin birçok yerinde kadınlarla birlikte yürüyüş, panel, seminer gerçekleştireceğiz. Hem Türkiye hem de Kürdistan’da AKP kadınların kazanımlarını yok etmek istiyor.

"KADINLAR IŞİD ZİHNİYETİ İLE KATLEDİLİYOR"

Her alanda kadının katliamlarına şahit oluyoruz. Bu katliamlar IŞİD zihniyetiyle yapılıyor. Ergani’de Güllü Yılmaz bir erkek tarafından yakılarak katledildi. Öyle bir aşamaya gelmişiz ki kadınlar ‘özgürleşelim, ilerleyelim’ demiyor sadece ‘yaşamak istiyoruz’ diyor. Kadına yönelik olan şiddet artık ciddi bir boyuta ulaşmışmış durumda. AKP-MHP ittifakı da eril bir dille kadınları hedef alıyor. Bu iktidar kadın düşmanlığını söylemleriyle yükseltiyor."

Öne Çıkanlar