Taylandlı turisti taciz eden taksici serbest

Taylandlı turisti taciz eden taksici serbest
Taksici Birol T.'nin, turist kadını yıldırmak için “50 TL verdin. Senin verdiğin para sahte, fotokopi” şeklinde sözler söylediği de iddianamede vurgulandı.

İstanbul'da Taylandlı turist Nıoon S’yi taciz etmekten tutuklanan taksici Birol T., hakkında "Cinsel saldırı ve nitelikli hırsızlığa teşebbüs" suçlamasıyla 11 yıldan 36 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Hazırlanan iddianame Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tutukluluk haline devam kararı verilen sanık Birol T., önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

İDDİANAME HAZIRLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddeti Önleme Bürosu savcısı taksici Birol T. hakkındaki iddianamesini tamamladı. Hazırlanan iddianamede, taksi sürücüsü Birol T'nin suçlamaları reddettiği belirtilirken, olay anına ilişkin görüntülerde şahsın, kadın turiste elle cinsel saldırıda bulunduğu ve 100 TL alarak 20 TL verdiğinin görüldüğü vurgulandı.

"60 TL İSTEDİ 30 TL'YE ANLAŞTI"

İddianamede, müşteki Nıoon S'nin Beşiktaş'a gitmek için taksiye bindiği bu sırada taksi sürücüsü Birol T.'nin önce 60 TL'ye gidebileceğini söylediği ancak turistin daha önce aynı mesafeye 30 TL'ye gittiğini söylemesi üzerine bu ücreti kabul ederek anlaştığı kaydedildi.

"ÖN KOLTUĞA BİNMESİ İÇİN ZORLADI "

Turist kadının arka koltuğa oturmak istediği ama taksi sürücüsünün ısrarı üzerine ön koltuğa oturduğu aktarılan iddianamede, sürücünün taksimetreyi açmadığı, yola çıktıklarında müştekiyle arkadaş olmak istediğini söylediği ardından da müştekinin sağ elini zorla tutarak okşadığı ifade edildi.

"INSTAGRAM HESABINI İSTEDİ"

İddianamede, taksi sürücüsünün turistten Instagram hesabını istemesi üzerine müştekinin taksiden inmek istediği ve ardından taksi ücreti için 100 TL verdiğinin görüldüğü de aktarıldı.

"PARA DEĞİL FOTOKOPİ" DEMİŞ

Turist kadınla 30 TL'ye anlaşmasına rağmen taksicinin aldığı 100 TL ücretin üstü olarak 20 TL verdiği anlatılan iddianamede bunun da cep telefonu kameralarına yansıdığı ifade edildi.

Taksici Birol T.'nin, turist kadını yıldırmak için "50 TL verdin. Senin verdiğin para sahte, fotokopi" şeklinde sözler söylediği de iddianamede vurgulandı.

Öne Çıkanlar