Çocuk işçiler atölyede sızan gazdan zehirlenerek can verdi

Çocuk işçiler atölyede sızan gazdan zehirlenerek can verdi
Çocuk işçiler mesai dışında da çalıştıkları tekstil atölyesinde uyuyordu.

İstanbul Bayrampaşa'da bulunan bir tekstil atölyesinde çalışan 2’si çocuk 3 işçi, ısınmak için yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. İş cinayeti, Terazidere Mahallesi’ndeki kot iplik temizleme atölyesinde çalışan işçilerin arkadaşlarına ulaşamaması üzerine ortaya çıktı.  

Atölyede yatıp kalkan Hakan G. (15), Cuma Ç. (22) Yakup Y. (17) ile Ümit G.'ye (15) ulaşamayan arkadaşları, durumdan şüphelenip atölyeye kontrole gitti. İçeri girdiklerinde ise arkadaşlarından Hakan G., Cuma Ç. ve Yakup Y.'nin hareketsiz şekilde, Ümit G.'nin de fenalaştığını görüp polisi ve 112 Acil Servis'i aradılar. DHA'nın haberine göre çalışma arkadaşları, Ümit G.'yi dışarıya çıkarıp nefes almasını sağladı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri de yaptıkları kontrolde Hakan G., Cuma Ç. ve Yakup Y.'nin hayatını kaybettiğini belirdi.  

15 YAŞINDAKİ ÇOCUK İŞÇİNİN DURUMU CİDDİ

Sağlık görevlileri, dumandan zehirlenen Ümit G.'yi ilk müdahalenin ardından önce Bayrampaşa'da bulunan özel bir hastaneye sonra da Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Ümit G'nin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Polisin iş yerinde yaptığı detaylı incelemede, hayatını kaybeden 3 işçinin ısınmak üzere yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenerek zehirlendiğini belirlendi.  

Polis ekiplerinin çalışmasının ardından Hakan G., Cuma Ç. ve Yakup Y.'nin cansız bedenleri cenaze araçlarıyla Yenibosna Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

İŞ YERİ RUHSATSIZ, İŞÇİLER SİGORTASIZ ÇIKTI

Belediye ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerde de iş yerinin ruhsatsız, tüm işçilerin de sigortasız çalıştırıldığı belirlendi. Belediye ekipleri, polisin olay yeri çalışmasının ardından ruhsatsız olan iş yerini mühürledi.

İŞ YERİ SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin iş yeri sahibi Hüseyin E.’yi (24) de gözaltına alınarak Bayrampaşa Polis Merkezi'ne götürüldü. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar