Zırhlı aracın ezdiği Efe'nin dedesine de TOMA çarpmıştı

Zırhlı aracın ezdiği Efe'nin dedesine de TOMA çarpmıştı
Bağlar'da zırhlı aracın çarptığı 6 yaşındaki Efe Tektekin'in dedesi de bir yıl önce aynı noktada TOMA çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Küçük Efe yaşam mücadelesi veriyor.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi, 5 Nisan Mahallesi Emek Caddesi üzerinde seyir halinde olan polise ait zırhlı araç, 6 yaşındaki Efe Tektekin adlı çocuğa çarptı. Zırhlı araç altından çıkarılan Efe Tektekin'e kaldırıldığı Özel Sultan Hastanesi'nde beyin kanaması teşhisi konuldu. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda olan Tektekin'in hayati tehlikesi sürüyor.

DEDESİ İLE AYNI KADERİ YAŞADI

Tektekin ailesinin yaşadığı bu olay ilk değil. Zıhlı aracın yaraladığı 6 yaşındaki Efe Tektekin'in dedesi Mehmet Tektekin'in 6 Haziran 2018 tarihinde aynı bölgede TOMA'nın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Bir yıl arayla torunda tıpkı dedesi gibi polisin kullandığı aracın mağduru oldu.

EKMEK ALMAK İÇİN EVDEN ÇIKMIŞTI

Bir yıl önce babasını TOMA'nın çarpması sonucu kaybeden Ahmet Tektekin, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren oğlu Efe'nin başucunda bekliyor.

Artı Gerçek'e konuşan baba Ahmet Tektekin,  olay anını anlattı.

Oğlu Efe'nin dün öğle saat 13.38'de evden çıktığını anlatan Tektekin, "Oğlum fırına ekmek almak için evden çıkıyor. Fırına doğru giderken o sırada yoldan geçen araç oğluma çarpıyor. 2 defa üzerinden geçiyor. Etrafta bulunan vatandaşlar oğlumu zırhlı aracın altından çıkarıyorlar" dedi.

'POLİS HAVAYA ATEŞ AÇIYOR'

Zırhlı araç çarpmasının ardından çevredeki vatandaşların toplandığını, o sırada gerginlik yaşandığını anlatan Tektekin, "Polis o sırada tabanca ile havaya ateş açıyor. Çevrede bulunanlar oğlumu ticari bir araçla önce Sultan Hastanesine kaldırıyorlar. O sırada olay yeri incelemesi yapılıyor. Beni ifadeye çağırdılar gitmedim. Şoktayım hâlâ Şu anda önceliğim oğlumun sağlığına kavuşması. İki tanığın ifadesinin alındığını duydum" diye anlattı.

İKİ KEZ AYNI MAĞDURİYET

Devlet tarafından iki kez mağdur edildiklerini ifade eden Tektekin, şunları söyledi:

"Babamın ölümüne sebep olan TOMA sürücüsü polis memuru 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Şu anda tutuksuz. Biz karara itiraz ettik. İtirazın sonucunu bekliyorken böyle bir olay yaşadık. Çocuğum şu anda yoğun bakımda. Durumu kritik. Babamın ölümüne neden olan polis hak ettiği cezayı almadı. Oğluma çarpan da hak ettiği cezayı almayacak şüphesi var. Şikayetçiyim… Polisin gözaltına alınıp alınmadığını bilmiyorum. Ama şu anda oğlumu kurtarmaya çalışıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar