Teleferiği istemeyen mahalleliye 'Kafanıza sıkarım' tehdidi

Teleferiği istemeyen mahalleliye 'Kafanıza sıkarım' tehdidi
'Bu proje ile birlikte ilerde oteller, restoranlar, bungalovlar yapılarak yeşil alanlar ve ormanlık alanlar yok edilecek ve Sapanca Gölü’nün ekolojik dengesi bozulacak.'

Sapanca’da Sakarya Büyükşehir Belediyesi (SBB)’nin yapmak istediği teleferik projesine karşı direnen Kırkpınar Mahallesi sakinleri, şirketin güvenlik görevlisi tarafından "Kafanıza sıkarım" diyerek tehdit edildi.

Sendika.org'da yer alan habere göre, Sakarya’nın Sapanca ilçesine bağlı Kırkpınar Mahallesi’nde SBB’nin yapmayı planladığı teleferik projesine karşı 2 buçuk aydır direnen mahalle halkı güvenlik görevlileri tarafından tehdit edildi. Ağaç kesimine karşı çadırlı nöbet tutan mahalleliler, ağaç kesimini durdurmak için inşaat alanına gitti. Ancak polisin desteğiyle kesim sürdürüldü. Kesime tepki gösteren yurttaşları şirketin güvenlik görevlisi "Kafanıza sıkarım" diyerek tehdit etti. Ekoloji Birliği’den yapılan açıklamaya göre, hakkında suç duyurusunda bulunulan görevli gözaltına alındı.

PROJE ALANI HEM MERA HEM AFET TOPLANMA ALANI

Teleferik projesinin SBB tarafından yap-işlet-devret modeliyle Bursa Teleferik AŞ-Teleferik Holding AŞ Ortaklığı isimli şirkete verilen projeye karşı bugüne kadar dört dava açıldı.

Kırkpınarlılar teleferik yapılması planlanan alanın 1945 yılında dedeleri tarafından satın alınarak köyün merası olarak kullanılmak üzere köy tüzel kişiliğine şartlı olarak bağışlandığını ve bağış sözleşmesinde bu alanda hiçbir ticari faaliyet yapılamayacağı hükmünün olduğunu belirtiyor.

Bölgenin aynı zaman da afet toplanma yeri, halkın nefes aldığı, çocuklarının oynadığı, bölge halkı için kutsal nitelikte bir alan olduğunu belirten Ekoloji Birliği, proje 3 bin ağacın kesilmesine ve bölgenin rant alanı haline gelmesine yol açacağını belirtti. "Bu proje ile birlikte ilerde oteller, restoranlar, bungalovlar yapılarak yeşil alanlar ve ormanlık alanlar yok edilecek ve Sapanca Gölü’nün ekolojik dengesi bozulacak" diyen birlik, ağaçların kesilmesiyle mahalle erozyona ve sel baskınlarına açık hale geleceğini aktardı.

Öne Çıkanlar