Temelli: Ankara adayının demokrasi ile ilişkisini tartmıyoruz

Temelli: Ankara adayının demokrasi ile ilişkisini tartmıyoruz
'Yavaş'a oy vermek istemeyenler olacaktır. Oy verin diyecek misiniz' sorusuna Temelli, 'Önemli olan HDP'nin ne yaptığıdır. Seçmenimiz ikna oldu.Yavaş HDP oylarıyla seçildiğini bilecek' dedi.

ARTI GERÇEK- HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Artı TV canlı yayınında , Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş, gazeteciler Murat Aksoy  İrfan Aktan ve Deya Okatan'ın sorularını cevapladı.

Ankara Gündemi Özel programına katılan Sezai Temelli, HDP'li belediyelere atananan kayyımların belediyelerin ytaşınmazlarını sattığını söyledi. Kayyımların "yangından mal kaçırma" anlayışıyla hareket ettiğini söyledi.

Temelli, belediyelerle ilgili projelerini anlatırken  "Biz bu enkazı kaldıracağız. Biz gerçek anlamda kenti yönetmeye talibiz. nitelikli kamu hizmeti üreteceğiz. Örneğin anadilde hizmet üeretilmiyor sağlık ve ulaşımda Kürtçe ve Ermenice gibi dillerde hizmete ulaşabilecek hale getireceğiz. Bunları başarmanın yolu radikal demokrasidir" dedi. 

"HDP'nin batıdaki kentlerde özellikle Ankara ve Mersin'de pozisyonu ne olacak" sorusuna Temelli "Kritik bir pozisyonumuz var. Sonucu biz belirliyoruz. Kayıtsız kalamazdık. Otoriter rejim seçimi plebisite çevirdi. Kendisini onaylatıyor. HDP ile olan ilişki meseleleri muhalefet partileri için sorun oluyordu. Bizim aday çıkarmamamız bir seçenektir. Hangi aday öne çıkıyorsa demokrasi güçlerinin sesi olsun dedik. Bunun çalışmasını iki senedir yaıyoruz  HDP seçmeni bunu onaylamıştır. Biz durumu çok rasyonel bir şekilde değerlendirdik." cevabını verdi. 

"Ankara'da Mansur Yavaş'a oy vermek istemeyen seçmenleriniz olacaktır. Buna mukabil bu adayın sizin seçmene bir vaadi de yok. Bir de sizin hilafınıza sözler ettiker mesela Iğdır'da. Siz buna rağmen oy verin diyecek misiniz?" sorusuna Temelli "Önemli olan HDP'nin ne yaptığıdır. Kazanacağız, kazanamayacağımız yerlerde de kaybettireceğiz. Ankara adayının demokrasi ile ilişkisini tartmıyoruz. Biz bir demokrasi hamlesi yapıyoruz. Seçmenimiz buna ikna oldu. Seçmenimizin yüze 98'i bizim tabanımızdır. Örgütle seçmen arasındakkia duygusal bağ siyaseten de organik olarak da çok güçlü." diye yanıtladı. 

'MANSUR YAVAŞ KÜRTLERİN OYUYLA SEÇİLDİĞİNİ BİLECEKTİR'

Sezai Temelli, "Ankara’da seçmenin seçeneksiz bırakıldığı" eleştirisi üzerine de söyle konuştu:

"Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişe HDP oylarıyla seçilmiştir.  HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz, o da işte bizim gücümüz. Ekrem İmamoğlu seçilirse  bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürdün oyuyla seçilmiştir.  Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çalışırsa zaten siyaseten karşılığı olamayacaktır. O kentin belediye başkanı olamayacaktır. Olsa olsa kayyumu olur."

Öne Çıkanlar