Temelli kayyımlar için halka sordu: Süpürgeler hazır mı?

Temelli kayyımlar için halka sordu: Süpürgeler hazır mı?
Batman'da düzenlenen mitinginde on binlere seslenen HDP Eş Genel Başkanı Temelli, 'Bu nereye gitse arkasına takıp getiriyor. Önceleri taşımalı eğitim vardı, şimdi taşımalı miting' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmalarına Batman'da devam etti. Gercüş ve Hasankeyf'te partisinin seçim bürolarını ziyaret eden Temelli, seçim bürolarında halkla sohbet etti. Temelli, ilçe gezilerinin ardından kent merkezinde düzenlenen mitinge katıldı. Uzun araç konvoyu eşliğinde kente giren HPD seçim otobüsünü halk tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Batman'ın katledilen eski belediye başkanı Edip Solmaz'ı anarak konuşmasına başlayan Eş Genel Başkanı Temelli, Erdoğan'ın "Sezai efendi" sözlerini hatırlatarak, "Bu halk efendileri sevmez. 31 Mart'ta efendiler gidecek, halk gelecek. Bu ülke ne çektiyse efendilerden çekti. O yüzden bu işe artık bir son verme zamanı geldi. O gün de 31 Mart'tır" dedi. Türkiye'de insanların binlerce yıldır bir arada yaşadığını kaydeden Temelli, "Türkiye'nin her yerinde bir arada yaşıyoruz. Bizler her defasında bir arada yaşama iradesini ortaya koyduk. Bundan korkuyorlar" diye belirtti.

'TAŞIMALI MİTİNG YAPIYORSUN'

Hukuksuzluk ve adaletsizliğin tüm Türkiye'yi kapsadığına dikkat çeken Temelli, şöyle devam etti: "Bu tekçi anlayış medyayı da tekleştirdi. TRT'nin açıkladığı Şubat ayı sonuçlarına göre, AKP'ye 49 saat 58 dakika zaman ayırmış. Bu TRT sizin vergilerinizle var, bir kamu kurumu ama sanki AKP'nin propaganda merkezi. Aynı şey AA için de geçerli. TRT'de HDP için kaç dakika ayırmış, 7 dakika. O da kötülemiş. Her gün yalanlara yalan ekliyorlar. Gazetelerin yüzde 90'nını ele geçirmiş. HDP'yi düşmanlaştırıyor. Ne TV'lerin reytingleri, ne gazetelerin tirajı kaldı. Şimdi meydan meydan dolaşıyor, biz de dolaşıyoruz. Biz sizi buraya zorla getiriyor muyuz? Biz sizi Bingöl'den mi, Diyarbakır'dan mı getirdik. Bu nereye gitse arkasına takıp getiriyor. Önceleri taşımalı eğitim vardı, şimdi taşımalı miting. Taşımalı miting yapılıyor. Herkes işini gücünü bırakmış taşımalı mitinge gidiyor. Sen ne kadar taşıma yaparsan yap, 31 Mart'ta taşımalı su ile değirmenin dönmeyeceğini göreceksin." 

Kayyım atamalarına da değinen Temelli, "Süpürgeler hazır değil mi? Süpürgeleri hazır edin. Öyle bir süpüreceğiz ki, neleri var, neleri yok hepsini süpürüp atacağız. Yerellerde iktidara geleceğiz. Sadece Batman'ı değil, Bingöl'ü, Kars'ı, Muş'u da alacağız" dedi. 

'SEN HİÇ Mİ TARİH OKUMADIN?'

İktidara gelemedikleri yerlerde demokrasi güçlerinin iktidara gelmesi için çalışacaklarını kaydeden Temelli, "Bize düşen Türkiye halklarına seçenek yaratmak. Biz de öyle yaptık. Faşizme karşı omuz omuza diyerek, gelin bu ceberut iktidarı gönderelim dedik" diye konuştu. Erdoğan'ın Kürtlere yönelik sözlerine ilişkin Temelli, "Kürtlere diyor ki, sanki Kürtler 3-5 kişi, 20 milyon Kürde 'defolun gidin' diyor. Sen hiç mi tarih okumadın, sen hiç mi coğrafya okumadın? Sen dersleri kaytarıp maça mı gittin? E sen futbol da oynayamamışsın" diye konuştu.

'KİMSE EZANI ISLIKLAMAZ'
 
İktidarın düşmanlıktan beslendiğini dile getiren Temelli, şunları söyledi: "Sebze üstleri, sanki terör üstleri. O da yetmedi soğan, marul, patates hepsi terörist. O da yetmemiş gibi bu ülkenin kutsalı üzerinden siyaset yapıyorlar. Ezanın ıslıklandığını söylüyor. Bir kere bu topraklarda bu görülmüş müdür. Bu ülke insanlar bütün dinlere saygılıdır. Bu güne kadar böyle bir şey olmadı, bundan sonra da olmayacaktır. Bu nasıl bir aymazlıktır, nasıl bir düşmanlıktır. 3 belediye fazla almak için dini kullanıyor." 
 

'TRT VAR MI BURADA TRT?'
 
"Batman sizin beka sorununuz var mı?" sorusuna "Hayır", "Sizin işsizlik sorununuz var mı?" sorusuna "Evet" cevabı alan Temelli, "TRT var mı TRT, burada olsun da bir hakikati çeksin. Sabah akşam yalan haber yapacağına gelsin burada hakikati görsün. Batman'da gençlerin üçte biri işsiz. Batman'da işsizlik çok, yoksulluk, göç çok. Fabrikalar kapatılmış. İnsanların geleceği yok edilmiş. Bunlara çözüm üreteceği yerde beka sonu var diyor. Ülkenin beka sorunu olmadığını, bir ekonomi sorunu olduğunu 31 Mart'ta bunlara göstereceğiz" dedi. 

'O SANDIĞI YAKALAR YİNE OYUMUZU KULLANIYOR'
 
YSK'nin taşımalı sandık kararlarını hatırlatan Temelli, şöyle konuştu: "Taşımalı miting dedim ya, bunların bir mahareti daha var; taşımalı sandık. HDP'liler sandığa ulaşmasın, iradesi yansımasın diye sandıkları taşıyorlar. Güvenlik gerekçesiyleymiş. Ne zaman güvenlik deseler bilin ki orada bir güvensizlik var. Talimatlara YSK de uyuyor. 24 Haziran'da 150 bin oyu çarçur ettiler. Bizde diyoruz ki sandığı nereye götürürseniz götürün o sandığın peşini bırakmayacağız, o sandıklara sahip çıkacağız. Sandığı nereye kaçırırsanız kaçırın, o sandığı yakalar yine oyumuzu kullanırız. Hep birlikte geleceğimize sahip çıkacağız. Bu ülke bizim dedik. Biz halklar olarak iktidara gelip, birlikte yöneteceğiz dedik. Batman ya me ye." 
 
Kayyum tarafından yıkılan Yılmaz Güney Sineması'nı da hatırlatan Temelli, "Burada Yılmaz Güney sinemasını yıkmışlar. Biz o sinemayı yeniden yapacağız. Orada sonu mutlu biten filmler izleyeceğiz" diye konuştu. Temelli’nin konuşması sık sık "Batman ya me ye" sloganıyla kesildi.  (MEZOPOTAMYA AJANSI) 

Öne Çıkanlar