'Temas yok, temas yok' sözleriyle gündeme oturan Funda Esenç'e 9 ay hapis istendi

'Temas yok, temas yok' sözleriyle gündeme oturan Funda Esenç'e 9 ay hapis istendi
İddianame Gaziosmanpaşa 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İstanbul Havalimanı’ndan Bodrum’a yapılacak tarifeli seferin gecikmesi nedeniyle çıkan tartışmada yer hizmetleri şirketi çalışanına hakaret ettiği gerekçesiyle Fatma Funda Esenç hakkında, 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

25 Nisan günü Fatma Funda Esenç’in, Tuğçe Selvi’ye hakaret ettiği görüntülerinin sosyal medyada yer almasının ardından, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma tamamlandı.

İddianamede Esenç’e, "hakaret" ve "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçlamaları yöneltildi.

Esenç, iddianamede yer verilen ifadesinde, olay anında stres altında olmasından dolayı suç duyurusu yapılan kelimeleri kullandığını, "Çingene" kelimesini de "saldırgan" anlamında kullandığını söyledi.

İddianamede, Esenç’in "hakaret" ile "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçlarından 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame Gaziosmanpaşa 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Dava, 16 Ekim’de başlayacak. 

Funda Esenç tartışma sırasında görevlinin sinirlenerek üzerine yürümesi sırasında 'Temas yok, temas yok' demişti. Esen'in bu sözleri sarfettiği video günlerce gündemde kalmıştı.(Kaynak: AA) 

 

 

Öne Çıkanlar