Titanik buz dağına çarpmadan önce de kaza atlatmış

Titanik buz dağına çarpmadan önce de kaza atlatmış
Titanik’in bir buz dağına çarpıp batmadan çok daha önce başka bir gemiyle çarpışmaktan son anda kurtulduğu, gemiden yazılan bir aşk mektubunda ortaya çıktı.

1912 yılında yaşanan Titanik faciası, dünya denizcilik tarihinin en büyük felaketlerinden bir tanesi olarak biliniyor. Kaza o günlerden bugüne edebiyatın ve sinemanın da severek işlediği konulardan biri oldu. Kate Winslet ve Leonardo Di Caprio’nun başrolleri paylaştıkları Titanik filmi haftalarca sinemalarda vizyonda kalmış farklı dallarda çok sayıda Oscar kazanmıştı.

Titanik ile ilgili ortaya yeni bir bilgi çıktı. Titanık'in denize indirilidiği günlerden kalma bir mektup açık arttırmayla satışa çıkıyor. Mektuba göre, Titanik’in yolculuğu düşünülenden çok çok daha kısa olabilirmiş. 9 Nisan 1912’de İngiltere’nin Southampton limanından yola çıkan gemi, daha limandan çıkarken başka bir gemiyle neredeyse çarpışacakmış.

Richard Gedde tarafından eşine yazılan aşk mektubundan anlattığına göre, gemi limandan çıktıktan bir gün sonra bir kaza atlatmış. Mektuta anlatıldığı kadarıyla yaklaşık 40 cm mesafeden geçen Titanik ile SS City of New York neredeyse birbirlerine çarpıyordu. İki tekne arasındaki vakum etkisi nedeniyle SS City of New York’un limana bağlandığı halatlar koptu.

Sorunun yaşandığı ana binlerce kişinin tanık olduğu söyleniyor. Bazı kişiler bu olayı kötü şansın bir işareti olarak gördü ancak kaza gerçekleşseydi, gemi yaklaşık 1500 kişiyle birlikte sulara gömülmeyecekti.

Gemide yazılan mektup, 11 Nisan’da İrlanda’nın Queenstown kasabasından gönderildi. Gemi bu kasabaya yolcu almak için uğramıştı. Gedde mektupta karısına onu ve kızını ne kadar özlediğini de yazmış ve karısından endişelenmemesini istemiş.

Açık arttırmada mektup, mektubun zarfı, Gedde’nin boğulduğunu varsayan ölüm sertifikası ve talihsiz adamla eşinin iki fotoğrafı bir arada müzayedeye çıkacak. Açık arttırmayı gerçekleştiren siteye göre bu lotun 12 bin ila 18 bin pound arası bir fiyata alıcı bulması bekleniyor. (Web Tekno)

Öne Çıkanlar