Tiyatro oyuncusu Cenk Dost Verdi tutuklandı

Tiyatro oyuncusu Cenk Dost Verdi tutuklandı
Cenk Dost Verdi sosyal medya paylaşımlarında 'örgüt propagandası' yaptığı suçlamasıyla tutuklandı.

Tiyatro oyuncusu Cenk Dost Verdi hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle 'örgüt propagandası' suçlamasıyla soruşturma açılmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'PKK ve canlı bomba destekçiliği' suçlamasıyla açtığı soruşturmada Verdi, 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tiyatro oyuncusu, cezanın infazı için İzmit'e gitti.

'SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Suçlamayı ve hapis cezasını sosyal medya hesabından 'akıl tutulması' olarak değerlendiren Cenk Dost Verdi şu mesajı yayınladı: Bilinmelidir ki mevcut iktidarı eleştiren her fikri tehdit unsuru sayıp yargılayan kamu kurumlarının ve yöneticilerinin bu ayrıştırıcı, kıyıcı tutumlarının beni ve bizleri korkutup sindirmek yerine daha bilkinçli birer muhalif haline getirmesi kaçınılmaz sondur.

Sonuç ne olursa olsun işte bu sorumlulukla baskılar karşısında değil boyun eğmek aksine yılmadan, azalmadan aklın, bilimin ve inadına sanatın birleştirici gücü ile halk için üretimde kalacak icracısı olduğum tiyatro sanatının bana en başından aşıladığı muhalif tavırla her sahnede her alanda doğruları söylemeye ve şimdiye kadar söylediklerimin de arkasında durmaya devam edeceğim. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar