Tokat Belediye Başkanı: Kenevirin faydaları saymakla bitmiyor

Tokat Belediye Başkanı: Kenevirin faydaları saymakla bitmiyor
Tokat'ın AKP'li Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kenev ekimine ilişkin kenevirin nerelere fayda sağlıyor, nerelerde kullanılıyor diye baktığımızda faydaları saymakla bitmiyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kenevir ekimine ilişkin açıklamalarına destek yine AKP'li bir isimden geldi. AKP'li Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Tokat'ta tarımsal anlamda kenevir üretimiyle katma değer ve şehrimizin ekonomisine büyük katkı sağlanacağı kanaatindeyim" dedi.

Kenevirin ekonomiye katkısını anlatan Eroğlu, faydalarını da saymakla bitiremedi:

"Bir anda Türkiye'nin gündeminden kenevir kalktı ama baktığımız zaman, nerelere fayda sağlıyor, nerelerde kullanılıyor diye, saymakla bitmiyor. Kenevir, oksijen anlamında çok ciddi kazanım sağlayan bir ürün. 25 dönümlük ormanın ürettiği oksijeni bir dönümde ekilen kenevirden eş değer oranda üretebiliyorsunuz."

'KENEVİR ŞEHRİMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK'

Kenevir bitkisinin dünya ekonomisinde 4 milyar dolarlık pazara sahip olduğunu belirten Eroğlu, "Cumhurbaşkanımız, kenevir üretiminin yapılacağının müjdesini vermişti. Hamdolsun, 19 ilde kenevir üretimiyle ilgili çalışma başlatıldı. Bu illerden biri de Tokat'ımız. Tokat'ta tarımsal anlamda kenevir üretimiyle katma değer ve şehrimizin ekonomisine büyük katkı sağlanacağı kanaatindeyim" ifadesini kullandı.

Çocukluk döneminde Tokat'ta kenevir ekimi yapıldığını dile getiren Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kenevirden yapılan üretim, şehirlere çok ciddi anlamda katkı sağlardı. Daha sonrasında kenevir farklı bir algıyla yasaklandı, kullanılmadı. Bir anda Türkiye'nin gündeminden kenevir kalktı ama baktığımız zaman, nerelere fayda sağlıyor, nerelerde kullanılıyor diye, saymakla bitmiyor. Kenevir, oksijen anlamında çok ciddi kazanım sağlayan bir ürün. 25 dönümlük ormanın ürettiği oksijeni bir dönümde ekilen kenevirden eş değer oranda üretebiliyorsunuz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar