TOKİ, Atatürk Orman Çiftliği arazilerini açık arttırma ile satışa çıkarttı

TOKİ, Atatürk Orman Çiftliği arazilerini açık arttırma ile satışa çıkarttı
TOKİ'ye tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 'Satışa çıkartılan alanlar Atatürk Orman Çiftliği arazisidir, derhal iade edilmeli' dedi.

ARTI GERÇEK - Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ'nin Çukurambar'da 5 Eylül'de açık arttırma ile satışa çıkarttığı arazilerin Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi olduğunu ifade ederek, "Bu ihanetten vazgeçin, satışı durdurun AOÇ arazileri müzayedelik değildir, arazileri AOÇ'ye devredin" açıklamasında bulundu.

Açık artırma ile yapılacak satışla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "TOKİ elinde bulundurduğu AOÇ arazilerinin 37 bin metrekaresini ABD büyükelçiliğine satmıştı. Şimdi de TOKİ'nin elinde bulundurduğu arazilerin ada parsellerini değiştirerek, söz konusu arazileri 5 Eylül tarihinde açık arttırma müzayedesine konu ederek satışa çıkarılacağını ilan etti. TOKİ tarafından bu arazilerin ilanın ekinde yayımlanan satışa konu edilen arazilerin takyidatlarında (tapu sicil kütüğündе mülkiyеt hakkını kısıtlayan şеrhlеr, beyanlar vе irtifak haklarının tümünе birdеn vеrilеn isim) Mimarlar Odası'nın açtığı ve iptal kararı aldığı dava da gösterildi" dedi.

'ARAZİLER ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ'NE İADE EDİLMELİ'

"1983 yılında AOÇ arazilerinin bir kısmının Gazi Üniversitesine Kanun ile devrindeki amaç kamusal yarar içeren tıp fakültesi yapılmak üzere devredilmişken, bugün geldiğimiz noktada TOKİ'nin elinde AOÇ arazileri rant aracı haline gelmiştir diyen" Candan şöyle devam etti:

"Bu süreç göstermiştir ki, AOÇ alanlarının kamu yararı önceleyerek devir ve tahsisleri bir süre sonra ranta konu ediliyor ve üçüncü şahıslara peşkeş çekiliyor. İhalenin iptalini yargıya taşıyacağız ve  ilgiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Amacına uygun kullanılmayan AOÇ arazileri AOÇ Müdürlüğüne derhal iade edilmelidir. AOÇ toprakları, konut ticaret bloklarına feda edilecek topraklar değildir. TOKİ'yi satış ihalesini iptal etmeye ve taşınmazları AOÇ Müdürlüğüne iade etmeye çağırıyoruz. İhaleye girmeyi düşünenler de Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin AOÇ topraklarının bütünlüğü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün şartlı bağışına uygun kullanımında vazgeçmeyeceklerini bilmeleri gerekir. Satışa çıkartılan alanlar AOÇ arazisidir, AOÇ’ye derhal iade edilmelidir."

Öne Çıkanlar