'Toplumun büyük bir kesiminde endişe var'

'Toplumun büyük bir kesiminde endişe var'
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, seçim sonrasına dair değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Ankara'da partisinin "Seçim Değerlendirme ve Hamle Toplantısı" sonrasında kameraların karşısına geçti.

Seçim sonrası değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu "Yeni yönetimde icra bütünüyle Cumhurbaşkanın insiyatifine tevdi edilmiş bulunuyor. Hayırlı kararlar bizi memnun edecek, yanlış adımlar atıldığı takdirde bunun zararını hep birlikte çekeceğiz" dedi.

Karamollaoğlu'nun açıklamasından satırbaşları şöyle:

Muhterem kardeşlerim, 24 Haziran seçimleri sonrası geniş katılımlı ilk büyük toplantımızı gerçekleştiriyoruz.

Yeni yönetimde icra bütünüyle Cumhurbaşkanın insiyatifine tevdi edilmiş bulunuyor. Cumhurbaşkanı büyük bir sorumlulukla karşı karşıya. Bunun layığıyla üstesinden gelmesini temenni ediyorum. Alacağı kararlar doğrudan doğruya bu milleti ilgilendirecek. Hayırlı kararlar bizi memnun edecek, yanlış adımlar atıldığı takdirde bunun zararını hep birlikte çekeceğiz.

72 millete aynı gözle bakmayan, halka müderris olsa hakka asidir. Bunu hiçbir yönetici zihninden çıkarmamalı diye düşünüyorum.

"TOPLUMUN BÜYÜK BİR KESİMİNDE ENDİŞE VAR"

TBMM millet iradesinin bütününün tecelligâhıdır. Cumhurbaşkanı 50+1 ile seçilir. Ancak ümit ederiz ki bütün millete hizmeti şiar edinecektir, edinmelidir. TBMM bu ülkenin tamamına yakınını temsil eden bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı da çok büyük bir vazife ile karşı karşıyadır. Vekillerin milletimizin talep ve beklentilerinin sözcüsü olmayı niyaz ediyorum. Temennimiz odur ki Türkiye bir an evvel karşı karşıya olduğu problemlerin üstesinden gelerek bir normalleşme sürecine girer. Toplumun büyük bir kesiminde endişe var.

Umarız ki bunun için ayrıştırıcı ve ötekileştirici değil, kucaklayıcı bir yönetim anlayışı benimsenir. Bir kişiyi bir partiyi bir grubu değil, 81 milyonu kucaklayıcı bir yaklaşım ortaya konur.

Her türlü imkansızlığa ve engellemeye rağmen üstün bir çalışma sergilediniz. Bayraklarımız indirildi. Çadırlarımız yıkıldı. İnsanlarımız saldırıya uğradı. Her türlü gerçek dışı, haksız iftira ve propagandaya maruz kaldık.

Saadet Partisi’nin bu seçimlerle aldığı sonuç rakamlarla ölçülmeyecek kadar kıymetlidir. Siz bu seçimlerde tarihi bir duruş sergilediniz. Adaletsizliğe karşı adaleti, kibre karşı tevazuyu savundunuz. Öfke ve nefret söylemlerine karşı şefkat ve tebessümü ortaya koydunuz. Alimlerin sustuğu, aydınların sindiği bir ortamda baskıya karşı bir duruş sergilediniz.

Bu sebepledir ki sizler hakikatin yanında duran kahramanlarsınız. Hiç şüpheniz olmasın, bugün bizi eleştirenler bize yönelik her türlü karalamayı meşru sayanlar, yarın çocuklarla bu destanı kendileri anlatacaklardır.

 

Öne Çıkanlar