Tramvayda 3 kişiyi öldüren saldırgan suçlamaları kabul etti

Tramvayda 3 kişiyi öldüren saldırgan suçlamaları kabul etti
Hollanda'nın Utrecht kentinde saldırıyı gerçekleştiren Türkiye asıllı Gökmen Tanış mahkemede suçlarını kabul etti. Savcılar saldırıyı terör eylemi olarak değerlendirdi.

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir tramvayda en az 3 kişiyi öldürmekle yargılanan Türkiye asıllı Gökmen Tanış çıkarıldığı mahkemede suçlarını kabul etti.

Savcılar 18 Mart'taki silahlı saldırıyı terör eylemi olarak değerlendirdi ve iddianameyi buna göre hazırladı fakat Tanış saldırıyı yalnız gerçekleştirdiğini belirtti.

Savcılık makamı davanın önemine vurgu yaparak Tanış'ın ifadeleriyle ilgili daha fazla ayrıntı vermezken yetkililerin saldırıda başka kişisel nedenler olup olmadığını araştırmaya devam ettiğini açıkladı.

Saldırıdan yedi saat sonra yakalanan Tanış'ın tutukluluk hali de en uzun süre olan iki haftaya kadar uzatıldı. Bu iki hafta içerisinde tekrar hakim karşısına çıkacak olan Tanış'ın tutukluluğu bu defa 90 güne kadar uzatılabilecek.

Tanış'ın yakalandığı evde oturan ve saldırıyla ilişkisi olabileceği şüphesiyle göz altına alınan 40 yaşındaki bir başka kişi ise olayla bağlantısını gösteren bir delil bulunamadığı için serbest bırakıldı. (Kaynak: Euronews) 

Öne Çıkanlar