'TRT'de tasarruf yerine lüks otelde toplantı, personele harcırah'

'TRT'de tasarruf yerine lüks otelde toplantı, personele harcırah'
TRT'nin toplantıları için kullanabileceği 400 kişilik toplantı salonları ve denize sıfır eğitim kampı bulunuyor.

TRT Genel Müdürlüğü, radyo koordinasyon toplantısı yapmak için kendi eğitim tesisleri ve büyük toplantı salonları yerine Antalya'nın lük otellerinin yer aldığı Kundu'daki 5 yıldızlı IC Hotels Green Palace'ı tercih etti.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Antalya'ya gelen 100'e yakın TRT personeline lüks otelde geçirdiği 4 gün için ayrıca TRT kaynaklarından harcırah da ödeneceği belirtildi.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, tasarruf tedbirlerinin konuşulduğu bir dönemde 5 yıldızlı otelde yapılan toplantı, 8-11 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Haberde toplantıya Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum, Diyarbakır, Mersin, Antalya ve Trabzon radyolarındaki müdür ve program yapımcıları ile Ankara'daki radyo dairesi başkanlığından çok sayıda personel çağrıldığı öne sürüldü.

Haberde radyolardan sorumlu genel müdür yardımcısının yer alacağı toplantıya TRT Genel Müdürü İbrahim Eren de katılacağı kaydedilirken, toplantıya çağrılan 100'e yakın personel için TRT bütçesinden hem yol hem de otel parası ödeneceği belirtildi. Katılımcıların unvanlarına göre değişen tutarlarda her bir gün için ortalama 100'er lira civarında harcırah ödemesi yapılacağı da iddia edildi.

TRT'nin bu tür toplantılarda hizmet verebilecek hem Ankara'da 300-400 kişilik toplantı salonları, hem de lüks otele birkaç kilometre uzaklıktaki Antalya Lara'da denize sıfır eğitim kampı bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar