TRT Haber'e göre Paris'teki protestocu ‘PKK/PYD sempatizanı'

TRT Haber'e göre Paris'teki protestocu ‘PKK/PYD sempatizanı'
Sarı Yelekliler protestosuna katılan bir gösterici çekim yapan TRT ekibini görünce 'Kendi ülkelerinde hiçbir zulmü, işçi ölümümü göstermeyen TRT burada haber yapıyor' demişti.

TRT Haber, Fransa’nın başkenti Paris'teki Sarı Yelekliler eylemini canlı aktaran TRT ekibini göstererek "Kendi ülkelerindeki hiçbir zulmü göstermeyen, işçi ölümümü haber yapmayan TRT burada haber yapıyor" diyen eylemciyi "PKK/PYD'nin yüzü maskeli sempatizanları" ilan etti.

Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi’nin Twitter hesabından paylaşılan videoda Türkçe konuşan ve sarı yelek giyen bir eylemci, çekim yapan TRT Haber ekibini işaret ederek, "Kendi ülkelerinde hiçbir eylemi vermeyen, hiçbir zulmü göstermeyen, hiçbir işçi ölümlerini haber yapmayan TRT, burada Fransa’yı haber yapıyor. Macron da gidecek, Tayyip de gidecek, siz de gideceksiniz" diyordu.

Söz konusu video sosyal medyada en çok paylaşılan videolardan biri oldu. TRT Haber ise konuya dair bir video hazırlayarak göstericinin "YPG/PKK sempatizanı" olduğunu iddia etti. TRT Haber’in Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Fransa'da TRT Haber'e çirkin saldırı. Savaş alanına dönen Paris sokaklarında, eylemlere destek veren ve 'Sarı Yelekliler'in arasına karışan terör örgütü YPG/PKK'nın yüzü maskeli sempatizanları @trthaber'i hedef aldı." denildi. TRT Haber ‘PKK/PYD sempatizanı" iddiasını neye dayandırdığına ise açıklık getirmedi. 

Öne Çıkanlar