Trump: Benim bir adalet bakanım yok

Trump: Benim bir adalet bakanım yok
ABD Başkanı Donald Trump, birçok konuda Adalet Bakanı Jeff Sessions'tan memnun olmadığını söyledi. Trump, Sessions'ı bakan olarak atadığı için pişman olduğunu da kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump,  Adalet Bakanı Jeff Sessions için "benim bir adalet bakanım yok" dedi. 

Adalet Bakanı Jeff Sessions, Rusya'nın ABD'deki başkanlık seçimlerine Trump lehine müdahalade bulunduğu iddiası üzerine açılan soruşturmada Adalet Bakanı sıfatıyla nezaret etmekten affını istemiş bunun üzerine Trump ile karşı karşıya gelmişti.

BBC'nin aktardığına göre, Trump, Hill TV'ye verdiği mülakatta, yalnızca Rusya soruşturması ile ilgili değil, "gümrükler ve daha birçok konuda Sessions'tan memnun olmadığını" söyledi.

Trump, Jeff Sessions bakan olarak ataması konusunda de "özeleştiri vererek", "Sessions konusunda çok üzgünüm, çünkü bana o geldi. Beni destekleyen ilk senatör oydu. Adalet Bakanı olmak istediğini söyledi ve ben bunların olabileceğini tahmin edemedim" diye konuştu. Donald Trump birçok kişinin bu atama konusunda kendisini ikna etmeye çalıştığını da açıkladı.

Bakan Sessions Ttump'ın bu sözleri hakkında henüz bir değerlendirme yapmadı; ancak Trump'ın geçmişteki eleştirileri ile ilgili "Adalet Bakanlığı'nın eylemleri siyasi hesaplardan etkilenmeyecektir" demişti. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar