Trump: Bolton'a kalsa bir kerede tüm dünyayla savaşır

Trump: Bolton'a kalsa bir kerede tüm dünyayla savaşır
Trump cumartesi günü Bolton hakkında 'Çok iyi iş çıkarıyor, ama Ortadoğu konusunda sık sık anlaşmazlık içindeyiz' demişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Ulusal Güvenlik Danışmanı yaptığı John Bolton'ın ülkesini birden çok uluslararası çatışmaya sokmak istediğini teyit etti. 

NBC'nin Meet the Press programına mülakat veren ABD Başkanı'na sunucu Chuck Todd 'danışmanlarının kendisini İran'a karşı askeri eylemde bulunmaya itip itmediği' sorusunu yöneltti. 

Sputnik'in aktardığı habere göre, Trump, "Çevremde iki grup insan var. Güvercinler ve şahinler. John Bolton kesinlikle bir şahin" diyerek ekledi:

"Ona kalsa, bir seferde tüm dünyayla vuruşur, tamam mı?"

'HER İKİ TARAFI DA İSTİYORUM'

Ronald Reagan ve George W. Bush yönetimlerinde de Beyaz Saray'da görev yapmış Bolton'ın etkisiyle ilgili endişeleri dağıtmaya çalışan Trump, "Zararı yok, çünkü ben her iki tarafı da istiyorum" diye konuştu.

Trump, 2003'teki Irak işgaline karşı çıktığını hatırlatıp geçen hafta da Amerikan insansız hava aracını düşürmesine misilleme olarak İran'a hava saldırısı düzenlenme kararını iptal ettiğini belirtti. Trump, daha önce iptal kararını 'orantılı olmazdı' ve '150 kişinin ölümüne yol açacaktı' diye açıklamıştı.

Trump cumartesi günü de Bolton hakkında "Çok iyi iş çıkarıyor, ama Ortadoğu konusunda sık sık anlaşmazlık içindeyiz" demişti. 

Pazar gününü İsrail'i ziyaret eden Bolton ise "İran ABD'nin temkinliliğini ve sağduyusunu zayıflıkla karıştırmak gibi bir yanlışlığa düşmesin" derken muhataplarına yeni gelişmeleri 'takip etmeye devam etmeleri' çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar