Trump: Çin, seçimi benim aleyhime çevirmeye çalışıyor

Trump: Çin, seçimi benim aleyhime çevirmeye çalışıyor
Trump ''Çin, bana sadakatlerinden ötürü çiftçilerimize, çiftlik işçilerimize ve sanayi işçilerimize saldırdığını açıkça duyurdu'' dedi.

Çin'e yönelik 'ticaret savaşı' başlatan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Pekin'in ABD seçimlerine kendisi aleyhine müdahale ettiğine dair bir iddiada bulundu.

Başkan seçildiği Kasım 2016'dan bugüne kadar Rusya'nın seçimlere müdahale edip kendisinin başkan seçilmesini sağladığına iddialarla mücadele eden Trump, ticaret savaşı açtığı Çin'i kendisinin aleyhine Amerikan seçimlerine müdahale etmekle itham etti.

İLGİLİ HABER: ÇİN'E 200 MİLYAR DOLARLIK EK VERGİ GELİYOR

Trump ''Çin, bana sadakatlerinden ötürü çiftçilerimize, çiftlik işçilerimize ve sanayi işçilerimize saldırarak seçimimizi etkilemeye ve değiştirmeye aktif biçimde çalıştığını açıkça duyurdu'' dedi.

''Çin anlamadığı şey şu, bu insanlar büyük vatanseverler ve Çin'in uzun yıllardır ticarette ABD'den istifade ettiğini çok iyi anlıyorlar'' diye devam eden Trump, şöyle devam etti:

''Bunu nasıl durduracağını bilen kişinin ben olduğumu da biliyorlar. Eğer çiftçilerimiz, çiftlik ve/ya sanayi işçilerimiz hedef alınırsa Çin'e karşı hızlı şekilde büyük ekonomi misilleme olacak!''

Twitter'dan yaptığı şaşırtıcı suçlamayı aktaran haber ajansları, Trump'ın bu iddiasının hiçbir temelinin olmadığını belirtti.

KASIMDA ARA SEÇİMLER VAR

Trump, kasımdaki Kongre ara seçimlerinde muhalefetteki Demokratik Parti'nin çoğunluğu ele geçirmesini engellemek istiyor.
 

Öne Çıkanlar