'Trump, Golan Tepeleri kararını gelecek hafta imzalayacak'

'Trump, Golan Tepeleri kararını gelecek hafta imzalayacak'
Bir İsrail TV kanalı, Trump'ın, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 25-26 Mart'ta Washington'a yapacağı ziyaret sırasında belgeyi imzalayacağını öne sürdü.

İsrail'den yayın yapan Kanal 12, ABD Başkanı Donald Trump'ın "İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini" tanıyan tasarıyı, önümüzdeki hafta imzalayacağını duyurdu.

Haberde Trump'ın, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun 25-26 Mart'ta Washington'a yapacağı ziyaret sırasında belgeyi imzalayacağı aktarıldı.

Beyaz Seray yetkililerinin Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilecek belge üzerinde çalıştıkları ifade edilen haberde, Trump'ın söz konusu belgeyi imzalaması halinde bu adımın İsrail'de 9 Nisan'da yapılacak erken seçim üzerindeki etkisine işaret edildi.

Resmi ziyaret kapsamında Washington'a gidecek olan İsrail Başbakanı Netanyahu, 25 Mart'ta Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek. Trump ile Netanyahu 26 Mart'ta da yine Beyaz Saray'da akşam yemeğinde bir araya gelecek.

ABD Başkanı Donald Trump, "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi" demişti. İsrail, Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar