Trump'ın adayı, Senato'daki ön oylamayı kazandı

Trump'ın adayı, Senato'daki ön oylamayı kazandı
Trump'ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği, hakkında cinsel taciz iddiası ortaya atılan Kavanaugh, Senato'da yapılan ön oylama sonrası Yüksek Mahkeme üyeliğine bir adım daha yaklaştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği, hakkında cinsel taciz iddiaları ortaya atılan Yargıç Brett Kavanaugh, Senato'da yapılan ön oylama sonrası ABD Yüksek Mahkeme üyeliğine bir adım daha yaklaştı.

BBC'nin haberine göre, Senato, 49'a karşı 51 oyla Brett Kavanaugh'un adaylığı üzerinde nihai oylama yapmayı kabul etti. Kavanaugh'un adaylığının onaylanması, Yüksek Mahkeme'deki dengenin muhafazakarlar lehine değişmesi açısından önemli. Bu atama ile trans bireylerin ABD ordusuna girişinin engellenmesi, göçmenlik ve kürtaj gibi konularda Trump'ın elinin güçleneceği değerlendirmesi yapılıyor.

Senato'da yapılan oylama öncesi Washington'da Yargıç Brett Kavanaugh'ın adaylığını protesto eden çoğu kadın 302 kişi gözaltına alındı.

ÖMÜR BOYU YÜKSEK MAHKEMEDE YER ALACAK

Trump'ın, Yüksek Mahkeme üyeliği için Kavanaugh'ı aday göstermesi sonrası, 3 kadın geçmişte Kavanaugh'ın cinsel saldırısına uğradığını iddia etmişti. Komisyonda ifade veren Kavanaugh ise suçlamaları reddetti. Kavanaugh'ın adaylığının kabul edilmesi, ABD Yüksek Mahkemesi'ndeki dengenin muhafazakarlar lehine değişmesi anlamına geliyor. Yüksek Mahkeme'nin 9 üyesi bu görevi hayatları boyunca sürdürüyor ve ABD kamusal yaşamındaki birçok kritik konuda son sözü bu mahkeme söylüyor. (BBC) 

Öne Çıkanlar