Trump'ın kitlesinden ırkçı çıkışa destek: Onu geri gönder

Trump'ın kitlesinden ırkçı çıkışa destek: Onu geri gönder
Trump’ın çıkışı Cumhuriyetçiler arasında bile tepki çekmişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın dört kadın Demokrat Kongre üyesini hedef alan "Geldiğini yere geri dönün" şeklindeki çıkışı pek çok kesim tarafından ırkçılık gerekçesiyle eleştirilirken, tabanında yankı buldu. Trump, mitinginde İlhan Omar’ı ayrıca hedef aldı, destekçileri "Onu geri gönder" diye tezahüratta bulundu.

Kuzey Carolina’da bir miting düzenleyen Donald Trump, tepki çeken ırkçı yaklaşımından geri adım atmamakla kalmadı, bunu yeni bir ‘saldırı’ için kullandı.

Hedef aldığı dört kadın Demokrat Kongre üyesinden biri olan Somali doğumlu İlhan Omar’ı gündeme getiren Trump, onu El Kaide’ye destek vermekle, Yahudi karşıtı olmakla ve 11 Eylül saldırılarını küçümsemekle suçladı.

Sputnik'teki habere göre, Trump’ın bu sözleri karşısında destekçileri "Onu geri gönder" diye tezahürat yapmaya başladı. Trump, buna müdahale etmezken aynı 'coşkuyla' konuşmasını sürdürdü.

OMAR, DİZELERLE YANIT VERDİ

Bu durum Trump’ın bir kez daha ırkçılıkla suçlanmasına neden olurken, Omar’ın da yanıtı gecikmedi. Amerikalı şair ve insan hakları savunucusu Maya Angelou’nun "Beni sözlerinle vurabilirsin. Beni gözlerinle kesebilirsin. Nefret dolu varoluşunla beni öldürebilirsin. Ancak hâlâ, hava gibi, yükselirim" dizelerini paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Donald Trump, Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley ve İlhan Omar’ı hedef alarak, 'hükümetleri tamamen felaket olan ülkelerden gelen kadın Kongre üyeleri' diye seslendiği Demokratların 'ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini' söylemişti.

Ocasio-Cortez, Tlaib ve Pressley ABD’de doğup büyüdü. Somali doğumlu Omar da çocuk yaşta ABD'ye taşındı.

Trump’ın bu çıkışı Cumhuriyetçiler arasında bile tepki çekmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar