Trump: Putin muhtemelen suikast ve zehirlemelere bulaştı

Trump: Putin muhtemelen suikast ve zehirlemelere bulaştı
Trump, seçimlere müdahale konusunda Çin'in Rusya'dan daha tehlikeli olduğunu söyledi.

ARTI GERÇEK - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "muhtemelen" suikastler ve zehirleme olaylarına karıştığını ancak bunun "kendi ülkelerinde meydana geldiğini düşünmediğini" söyledi. Trump, "Tabii ki böyle şeyler yapmamalılar" diye ekledi.

Amerikan CBS kanalında yayımlanan 60 Dakika programına katılan Trump, Kuzey Kore, Çin ve Rusya'yla ilişkiler hakkında soruları yanıtladı.

Trump, seçimlere müdahale konusunda Çin'in Rusya'dan daha tehlikeli olduğunu söyledi. Trump ayrıca Çin'in ABD'deki 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiğini iddia etti.

Rusya'nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale edip etmediği sorusunu yanıtlayan Trump, Çin'in Rusya'dan 'daha tehlikeli' olduğuna inandığını belirterek, "Bence Rusya seçimlere müdahale etti. Ama bence Çin de müdahale etti. Açıkçası, Çin'in daha büyük bir sorun olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı, "Seçimlerde bana yardım etmesi için Rusya'ya çağrıda bulunabileceğimi düşünüyor musunuz gerçekten? Bana bir müsaade edin. Bana yardımcı da olamazlardı zaten. Rusya'yı çağırmak. Bu çok saçma" şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABER: TRUMP: MATTIS İSTERSE KENDİ GÖREVDEN AYRILABİLİR

İLGİLİ HABER: 'TRUMP TÜRKİYE'DEN TÜM DİPLOMATLARINI ÇEKECEKTİ'

'ARTIK TEHDİT GELMİYOR'

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'la görüşmesi de sorulan Trump, ülkedeki insan hakları ihlallerini bildiğini ama çabaları sayesinde ABD'ye yönelik tehditlerin azaldığını söyledi.

Trump "Tabii ki. Bunların hepsini biliyorum. Ben bebek değilim. Tüm bunları biliyorum" diye konuştu.

Donald Trump, "Bakın, ne olursa olsun. Onunla iyi geçiniyorum. Onla iyi bir enerjimiz var. İyi bir kimyamız. Maruz kaldığımız korkunç tehditleri hatırlayın. Artık tehdit gelmiyor" dedi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar