'Trump Suudilere teslim edilsin' esprisi yapan yazar: Pişmanım, 12 fincan kahve içmiştim

'Trump Suudilere teslim edilsin' esprisi yapan yazar: Pişmanım, 12 fincan kahve içmiştim
Lebowitz: Söylediklerimin herkes tarafından anlamından saptırılmasına esef ediyorum.

Televizyonda  "Trump'ı Suudilere, kendisinin kankalarına teslim etmeliyiz. Hani şu gazeteciyi ortadan kaldıran Suudilere. Belki Trump'a da aynısı yaparlar" esprisini yapan Fran Lebowitz'in gelen tepkiler üzerine yaptığı 'pişmanlık' açıklaması ikna edici bulunmadı.

Amerikan hayat tarzına ironik yaklaşımıyla tanınan yazar-konuşmacı-oyuncu Fran Lebowitz, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine atıfla ABD Başkanı Donald Trump'ın da başına aynı şeyin gelmesi için Suudilere teslim edilmesi 'esprisi' için pişmanlık açıkladı. 

Sputnik'teki habere göre, cuma gecesi Bill Maher'in sunduğu 'Real Time' isimli TV şovuna konuk olan Fran Lebowitz, Trump'ın azledilmesi gerektiğini düşünüp düşünmediği sorusu karşısında, "Azil, kendisinin hak ettiklerinin sadece başlangıcı olabilir. Onu Suudilere, kendisinin kankalarına teslim etmeliyiz. Hani şu gazeteciyi ortadan kaldıran Suudilere. Belki Trump'a da aynısı yaparlar" dedi. 

Ancak şovun yapımcılarının bu sözleri karşısında alarma geçmesi ve izleyicilerden yoğun tepki gelmesi üzerine 'Real Time'ın ardından YouTube'da yayımlanan ve seyircilerin gönderdiği online sorulara yanıt verilen 'Overtime' programına katılan kadın yazar, öncelikle sosyal medyada ters tepmesi nedeniyle yapımcıların kendisinden özür talep ettiğini belirtti.

Ardından "O sözler ağzımdan çıktıktan sonra senin yüzünü gördüm. Ne söylediğimi fark etmemiştim. Öncesinde 12 fincan kahve içmiştim. Söylediklerim için pişmanım" diye devam eden Lebowitz, "Onu kast etmedim ve söylediğim için pişmanım, herkes tarafından anlamından saptırılmasına esef ediyorum, çünkü her şeyin anlamını saptırıyorlar" savunmasını yaptı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar