Trump'tan Alaska'da koruma altındaki bölgelerde petrol sondajına izin

Trump'tan Alaska'da koruma altındaki bölgelerde petrol sondajına izin
Trump yönetimi, onlarca yıldır koruma altında olan Kuzey Kutbu Ulusal Yaban Hayatı Sahası'nda petrol ve doğal gaz aranmasına izin vermeye hazırlanıyor.

Arazi Yönetimi Bürosu (BLM), soyları tükenme tehlikesi altında olan kutup ayalarının inleri ve yaban kirpilerinin yavrulama alanlarını de içeren 1,6 milyon dönümlük kıyı bölgelerinde sondaj çalışmaları için uzun vadeli arazi kiralayacak.

Sondaj çalışmalarının geçimlerini avcılık ve balıkçılıkla sağlayan yerli topluluklar için de tehdit oluşturabileceği belirtiliyor.

BBC Türkçe'nin İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesine dayandırdığı habere göre, Demokratlar'ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi bölgenin korunması için son anda bir yasa geçirdi. Ancak Cumhuriyetçi Parti'nin denetimindeki Senato'nun bu düzenlemeye onay vermesi beklenmiyor.

Alaska Yaban Hayatı Birliği adlı yardım örgütünün direktörü Adam Kolton, "Yönetimin, anlamlı bir koruma çabasına giriyor gibi yapmaya bile gerek duymadan en agresif kiralama alternatifini seçmesi kimseyi şaşırtmadı. Yönetim, kıyılardaki hassas ovalara göz dikerek, bilime saygısızlığı, muhalefeti susturmayı ve tüm yerli toplulukları abluka altına almayı tercih etti" dedi.

Öne Çıkanlar