Trump'tan Brunson açıklaması: Umarım güvenlice döner

Trump'tan Brunson açıklaması: Umarım güvenlice döner
Trump, 'Pastör Brunson için çok çalışıyoruz' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Ankara ile Washington arasında kriz sebebi olan Pastör Andrew Brunson’ın bugün mahkeme kararı serbest bırakılması hakkında bir tweet attı.

Trump, "Pastör Brunson için çok çalışıyoruz" dedi.

İLGİLİ HABER: KARAR ÇIKTI, BRUNSON SERBEST

Daha sonra bir tweet daha atan Trump, "Düşüncelerim ve dualarım Rahip Branson'la. Umarız yakında güvenli bir şekilde evine döner" ifadelerini kullandı.

Brunson'la ilgili tweet atmayı sürdüren Trump, daha sonra da "Rahip Brunson az önce serbest bırakıldı. Yakında evinde olacak" dedi.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Adli kontrol şartıyla ev hapsinde tutulan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson’un, yargılandığı davanın dördüncü duruşması Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki mahkemede görüldü. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Alsancak'taki evinden saat 05.30 sıralarında yoğun güvenlik önlemi ile alınan Brunson, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna getirildi. Brunson'ın yargılandığı davayı izlemek üzere ABD Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da duruşma salonuna geldi. Duruşmayı uluslararası medya kuruluşu mensupları ve bazı diplomatlar da takip etti. 

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında Brunson hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını talep ederek, 10 yıl hapis istedi. Mahkeme heyeti Brunson'a 3 yıl, 1 ay, 15 gün hapis cezası verdi. Hakkındaki ev hapsi kararı ve yurt dışına çıkış yasağı da kaldırıldı. Tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak Brunson serbest bırakıldı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar