Trump'tan Erdoğan'a Brunson teşekkürü

Trump'tan Erdoğan'a Brunson teşekkürü
Trump: Rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılması ve dönmesi için Türkiye'yle anlaşma yapılmadı.

Rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasıyla ilgili Twitter'dan açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, "Türkiye tarafından serbest bırakılan Rahip Andrew Brunson bu öğleden sonra saat 2 buçukta Oval Ofis'te benle olacak. Onu görmek ve tanımak harika olacak. O böylesi zor bir deneyim yaşamış büyük bir Hristiyan. Yardımı için Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederim" dedi.

Trump ayrıca yerel saatle 14:30'da (TSİ 19:30) Brunson'ı Beyaz Saray'da kabul edeceğini açıkladı.

Trump şunları söyledi:

"Türkiye tarafından serbest bırakılan Rahip Andrew Brunson bu öğleden sonra saat 2 buçukta Oval Ofis'te benle olacak. Onu görmek ve tanımak harika olacak. O böylesi zor bir deneyim yaşamış büyük bir Hristiyan. Yardımı için Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederim."

Bir tweet daha atan Trump, iki ülke arasında anlaşma yapılmadığını tekrarladı: 

"Rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılması ve dönmesi için Türkiye'yle anlaşma yapılmadı. Ben rehineler için anlaşma yapmam. Bununla birlikte, ABD ile Türkiye arasında iyi, belki de harika ilişkileri sağlayacak, ABD adına duyulan bir takdir vardı."

DÜN DE TWEET ATMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, Ankara ile Washington arasında kriz sebebi olan Pastör Andrew Brunson’ın dün serbest bırakılmasının hemen ardından şunları söylemişti:

"Pastör Brunson için çok çalışıyoruz."

Working very hard on Pastor Brunson!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 Ekim 2018

İLGİLİ HABER: KARAR ÇIKTI, BRUNSON SERBEST

"Düşüncelerim ve dualarım Rahip Branson'la. Umarız yakında güvenli bir şekilde evine döner." 

My thoughts and prayers are with Pastor Brunson, and we hope to have him safely back home soon!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 Ekim 2018

 

 

 

"Rahip Brunson az önce serbest bırakıldı. Yakında evinde olacak."

PASTOR BRUNSON JUST RELEASED. WILL BE HOME SOON!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 Ekim 2018

 

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Adli kontrol şartıyla ev hapsinde tutulan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson’un, yargılandığı davanın dördüncü duruşması Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki mahkemede görüldü. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Alsancak'taki evinden saat 05.30 sıralarında yoğun güvenlik önlemi ile alınan Brunson, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna getirildi. Brunson'ın yargılandığı davayı izlemek üzere ABD Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da duruşma salonuna geldi. Duruşmayı uluslararası medya kuruluşu mensupları ve bazı diplomatlar da takip etti. 

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında Brunson hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını talep ederek, 10 yıl hapis istedi. Mahkeme heyeti Brunson'a 3 yıl, 1 ay, 15 gün hapis cezası verdi. Hakkındaki ev hapsi kararı ve yurt dışına çıkış yasağı da kaldırıldı. Tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak Brunson serbest bırakıldı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

 

Öne Çıkanlar