Trump'tan Erdoğan'a mektup: Sert adam olma, aptal olma!

Trump'tan Erdoğan'a mektup: Sert adam olma, aptal olma!
'General Mazlum sizinle müzakereye hazır. Bu işi doğru ve insancıl bir şekilde çözerseniz, tarih sizi iyi kaydedecektir. İyi şeyler olmazsa sizi sonsuza kadar bir şeytan olarak göreceğim.'

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Kuzey Surye harekatı başlamadan önce bir mektup yazdığı ve Erdoğan'a, "Sert adam olma. Aptal olma" dediği ortaya çıktı.

Fox News spikeri Trish Regan mektubu sosyal medya hesabından paylaştı. 

Trish Regan, mektubu "Başkan Trump'ın Erdoğan'a yazdığı mektubun bir kopyasını elde ettim. Trump, Erdoğan'ı, 'Sert adam olma! Aptal olma! sözleriyle uyarıyor ve Suriye (krizinin) insancıl bir şekilde çözülmemesi halinde Türkiye ekonomisini mahvedeceğini söylüyor."  sözleriyle paylaştı.

Beyaz Saray’dan doğrulama gelen Trump'n 9 Ekim 2019 tarihli mektubu şöyle: 

"Sayın Başkan,

İyi bir anlaşmaya varalım! Binlerce insanın katledilmesinden sorumlu olmak istemezsiniz ve ben de Türk ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemem – ki bunu yaparım. Rahip Brunson sırasında size zaten bunun küçük bir örneğini gösterdim.

Bazı sorunlarınızı çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratmayın. İyi bir anlaşma yapabilirsiniz. General Mazlum (Kobani) sizinle müzakere etmeye istekli ve geçmişte asla vermeyecekleri tavizleri vermeye de istekli. Onun bana yazdığı, benim yeni aldığım mektubun bir kopyasını size gönderiyorum.

Bu işi doğru ve insancıl bir şekilde hallederseniz, tarih sizi iyi hatırlayacaktır. İyi şeyler yaşanmazsa, tarih sizi sonsuza dek bir şeytan olarak hatırlar. Sert adam olma! Aptallık etme! Seni daha sonra arayacağım…" 

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar