Trump'tan İran'a yeni yaptırım kararı

Trump'tan İran'a yeni yaptırım kararı
ABD Başkanı Trump, İran'a yeni yaptırımlar getiren kararnameyi imzaladı. Yaptırımlar arasında dini lider Ayetullah Ali Hamaney’e yönelik karar da bulunuyor.

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı geldi. ABD Başkanı Donald Trump, yaptırımları içeren başkanlık kararnamesini canlı yayında imzaladı.

Trump, yaptırımların düşürülen Amerikan insansız hava aracına cevap olduğunu belirtti. Hedefinde İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in de olduğunu açıkladı: 

"Pek çok isimle birlikte İran liderini de hedef alan çok güçlü yaptırımlar getiren başkanlık kararnamesini imzalıyorum. Bugünkü adımımız, bir İHA'mızın düşürülmesi de dahil son haftalarda İran rejiminin saldırgan birçok davranışının sonucudur." 

Trump ayrıca, ABD'nin İran'ın "teröre mali desteğini" kesmek istediğini yineleyerek, "ABD, İran'la çatışmak istemiyor. Amerika Birleşik Devletleri İran ile anlaşma yapmayı çok ister" diye konuştu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, geçen hafta Umman Körfezi'ne kıyısı olan Hürmüzgan eyaletine bağlı Kuhmubarek kenti sahilinde İran hava sahasını ihlal ettiği belirtilen ABD Hava Kuvvetlerine ait "RQ-4 Global Hawk" tipi İHA'nın karadan havaya füzeyle vurularak düşürüldüğünü duyurmuştu. (HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar