Trump: Yasadışı göçmenlerin sınırdışı edilmesine gelecek hafta başlanıyor

Trump: Yasadışı göçmenlerin sınırdışı edilmesine gelecek hafta başlanıyor
Trump, mülteci sayısındaki artışı gerekçe göstererek Meksika’yı ticaret alanındaki vergileri arttırmakla tehdit etmişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Kurumu’nun (ICE) gelecek hafta ülkeye giren milyonlarca mültecinin sınırdışı edilme sürecini başlatacağını ifade etti. Guatemala’nın Güvenli Üçüncü Ülke Anlaşması imzalamaya hazırlandığını belirten Trump, Kongre’deki Demokrat Parti üyelerine de harekete geçme çağrısı yaptı.

Sputnik'teki habere göre, Trump, "Gelecek hafta Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Kurumu, yasadışı şekilde ABD’ye giren  milyonlarca yasadışı yabancının sınırdışı edilme sürecini başlatacak. Geldikleri kadar hızlı bir şekilde sınırdışı edilecekler" ifadelerini kullandı.

Meksika’nın güçlü göç yasaları ile göçmenleri ABD’nin Güney Sınırı’na ulaşmadan çok önce durdurmak konusunda iyi bir iş çıkardığını kaydeden ABD Başkanı "Guatemala Güvenli Üçüncü Ülke Anlaşması (Safe-Third Agreement) imzalamaya hazırlanıyor. Hiçbir iş yapmayacak olanlar sadece Kongre’deki Demokratlar. Yasalardaki boşluklardan kurtulmak ve iltica konusunu düzeltmek için oy kullanmalılar. Böyle yaparlarsa Sınır Krizi hızlıca sona erecek!" açıklamalarında da bulundu.

Son yıllarda binlerce mültecinin sığınma hakkı alma umuduyla Meksika’nın ABD ile sınırını yürüyerek geçmesinin ardından, Trump sınıra inşa edilmesini istediği duvar için ulusal çapta acil durum ilan etmişti.

Trump, mülteci sayısındaki artışı gerekçe göstererek Meksika’yı ticaret alanındaki vergileri arttırmakla tehdit etmişti.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard ise daha sonra ABD'li yetkililerle yapılan görüşmeler sırasında 6 bin ulusal muhafızın Guatemala sınırına konuşlandırılacağını ifade ettiklerini aktarmıştı.

ABD Başkanı, önceki günlerde, Meksika’yla gizli bir göç anlaşmasını imzaladığını da iddia etmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar