Tunç Soyer Kültürpark'ı 'pazar yeri' yapıyor

Tunç Soyer Kültürpark'ı 'pazar yeri' yapıyor
İzmir'de Tunç Soyer'in Kültürpark'ı pazar yeri yapma girişimine büyük protesto.

"Kültürpark'a dokunma" platformu bir açıklama yaparak imza kampanyası açtı. İmza kampanyası çağrı metninde "Dün Kültürpark için çalıştay düzenleyenler, 'birlikte karar vereceğiz' diyenler bugün orada alınan kararları unutmuş, "Kültürpark'ta pazar kurulmamalı" kararını yok sayıp her Çarşamba Kültürpark'ta "Üretici Pazarı" kuracağını ilan etmiştir" vurgusu yapıldı.

Platformunun imza kampanyası çağrı metni şöyle:

İlk olarak 2016 yılında Sayın Aziz Kocaoğlu zamanında ortaya konulan "Yeni Kültürpark Projesi" 'nin açıklanması sonrası oluşan Kültürparka Dokunma grubu, hiçbir siyasi oluşuma bağlı ve yakın olmaksızın parkın dokusunun bozulması, amacı dışında işlevlere hizmet etmesi karşısında mücadelesini gerçekleştirmiş ve projenin durdurulmasını sağlamıştır.

Dün beton ve rant uğruna parkı hallaç pamuğu gibi atma niyetinde olanlar gitmiş, onun yerine "ulvi amaçlar" ile parkın yapısına ve kuruluş ilkelerine aykırı şekilde kullanmak isteyen anlayış ortaya çıkmıştır. 

Dün Kültürpark için çalıştay düzenleyenler, "birlikte karar vereceğiz" diyenler bugün orada alınan kararları unutmuş, "Kültürpark'ta pazar kurulmamalı" kararını yok sayıp her Çarşamba Kültürpark'ta "Üretici Pazarı" kuracağını ilan etmiştir. 

Üretici pazarlarının varlığını önemsiyoruz. Üreticinin, tüketici ile doğrudan buluştuğu, kırsal kalkınmayı destekleyen, üreticinin elini güçlendiren her türlü eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Ancak bir bu pazar Kültürpark'ta kurulamaz.

KÜLTÜRPARK'ın PAZAR YERİ OLARAK KULLANILMAMASI İÇİN DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ...

Soruyoruz;
• Bu pazara gelecek olan üreticilerin araçları nereye park edilecek? Muhtemelen kamyonet tipi araçlar ile pazara katılacak üreticilerin araçları Kültürpark yeraltı otoparkına giremeyecek ve ya Kültürpark içine alınacak ya da çevredeki mahallelerin sokak aralarında kendilerine park edecek alan arayacak. Kültürpark araç otoparkı değildir.
• Pazar sonrası oluşan çöp ve atıkların Kültürpark'a zararı hesaplanmış mıdır? Daha geçtiğimiz günlerde yaşadığımız Pasta Festivali sonrası oluşan çöp ve kirlilik görüntüleri aklımızda.
• Sayın Başkan Tunç Soyer ve ekibi Kültürpark için yapılan çalıştayda alınan "Kültürpark'ta pazar yeri kurulmaması" kararını unutmuş mudur?
• Cuma ve Pazar günleri Alsancak ve Kahramanlar'da kurulan pazarlardaki esnafların satışları Kültürpark'ta kurulan pazardan ne kadar etkilenecek?
• Kültürpark'ın kuruluş gayesinin ve varlığının anlaşılması ne zaman mümkün olacak? Kent parkı olan bu alan ne zaman kentte bir organizasyon için yer arandığı esnada akla gelen ilk alan olmaktan kurtulacak.
• Günlerdir konserler, partiler vb yüksek sesli müzik sebebi ile Kültürpark çevresindeki sakinlerin rahatsızlıklarına kulak veriliyor mu?
• Havagazı Fabrikası, İnciraltı Kent Ormanı gibi araç otoparkı bulunan yerler var iken neden Kültürpark seçilmiştir?

Kültürpark'ı halkın kullandığı bir alan haline getirme yolları orayı pazar alanı, konser alanı vb. işlevlere hizmet eder alan haline getirmek değildir. Kültürpark'a yapılan müdahaleler sadece park içine değil parkın çeperlerine olan etkilerin de değerlendirildiği bir anlayışla ele alınmalıdır.

İMZA KAMPANYASI 

Öne Çıkanlar