Ferhat Tunç’tan 'ağaçlarımız ışıl ışıl' diyen Vali'ye tepki

Ferhat Tunç’tan 'ağaçlarımız ışıl ışıl' diyen Vali'ye tepki
Ferhat Tunç, Tunceli Valisi'nin 'Ağaçlarımız ışıl ışıl' şeklindeki paylaşımına 'Sayenizde günlerdir Dersim'in bütün ağaçları ışıl ışıl yanıyor' yanıtı verdi.

Dersim’in Roj deresi ve Aziz Abdal Dağı’nda bombardıman sonucu 8 gün önce çıkan orman yangınları etkisini sürdürüyor. Yangınlar devam ederken, Tunceli Valisi Tuncay Sonel twitter hesabından kentteki ağaçlara yapılan ışıklandırmanın fotoğraflarıyla birlikte, "Tunceli…Ağaçlarımız da ışıl ışıl…Tanımakla başlar her şey…" notunu paylaştı. Sanatçı Ferhat Tunç, Tunceli Valisi Tuncay Sonel’e yanıt verdi. Sonel’in tweet'ini alıntılayan Tunç, yanan ağaçlarla birlikte bir not paylaştı.

"DERSİM IŞIL IŞIL YANIYOR"

Tunç şunları yazdı: "Evet sayın vali hazretleri sayenizde günlerdir Dersimin bütün ağaçları ışıl ışıl yanıyor. Dalında yuva açmış kuşun yuvası, gölgesinde soluklanan kaplumbağanın evi, sümbülün, nergisin, papatyanın, keçinin, vaşağın, güvercinin hayat bulduğu Dersimin ağaçları cayır cayır pardon ışıl ışıl (!) yanıyor. Böyle plastikten yapay doğal olmayan şeylerle gururlanmanıza gerek yok. Seyit Rıza meydanında üç yüz altmış derece etrafınızda dönüş yapın ve duman tüten eserinizi görün ve eserinizle gururlanın. Siz koca vali hazretlerine doğal olmayan şeyler yakışmıyor."

VALİ YANGINLARI KABUL EDİYOR

Vali Sonel'in kendileri için bir dal, bir yaprak, bir canlının da çok önemli olduğunu savunarak, orman yangınlarını "örtü altı yangınlar" olarak tanımlaması dikkat çekti. Örtü altı yangınlara kontrollü müdahale ettiklerini iddia eden Sonel, şunları ileri sürdü: "Pertek’teki örtü altı yangına yangın söndürme uçağı da getirdik. Sahi o vakit neredeydiniz? Aliboğazı, Kutuderesi, Balideresi olunca çıktınız ortaya!"

TUNÇ: VALİ İTİRAF ETTİ

Tunç ise Aliboğazı’nın 13 gün, Bali deresinin ise 5 gün yandıktan sonra gönüllülerin müdahalesiyle söndürüldüğünü belirterek, "Kutuderesi 7 gündür yanıyor ve söndürmeye gidenleri engelliyorsunuz. Demek ki kabul ediyorsunuz vali bey. ‘Kutuderesi, Aliboğazı, Balideresini bilinçli yaktık’ itirafıdır bu" dedi. Bunun üzerine Vali Sonel, Tunç’u provokasyon yapmakla suçladı.

Vali Sonel’e tekrar yanıt veren Tunç, "Aklımızı sorgulamak yerine emrinizdeki tarım müdürünü çağırıp bilgi almanız daha doğru bir davranış olur. O örtü deyip basite aldığınız habitatta kaç canlı yaşıyor. İbrahimin ateşine su taşıyan karıncalar makam odanızın örtüsü altında yaşamıyor vali bey" dedi. (PİRHA)

Öne Çıkanlar