Turist kadın Ege Denizi'nde iki gün mahsur kaldı

Turist kadın Ege Denizi'nde iki gün mahsur kaldı
Kushila Stein şeker yiyerek ve vücudunu sıcak tutmak için plastik torbalara sarınarak kurtuldu.

Yeni Zelandalı 47 yaşındaki Kushila Stein, şişme botu 1 Kasım 2019'da Yunanistan'ın Folegandros adasından sürüklenince, bonbon yiyerek denizde iki gün hayatta kaldı.

47 yaşındaki Kushila Stein botunun kürekleri düştükten sonra Ege Denizi'ndeki Yunan adası Folegandros'tan yaklaşık 45 km uzaklaştı. Annesi Wendy Stein Stuff.co.nz'a verdiği demeçte, denizci kadının çantasındaki birkaç şekerlemeyi az az tükettiğini, sıcak kalmak için kendini plastik torbalara sardığını ve bu sayede içme suyu olmamasına rağmen hayatta kaldığını anlattı.

Yeni Zelanda, Warkworth'ten gelen deneyimli denizci, ölü bulunma olasılığını düşünerek, annesinin iletişim bilgilerini yazdı ve botuna iliştirdi.

Annesine göre Stein, cuma günü Folegandros'taki bot gezisine karar verdiğinde Mike adındaki İngiliz bir adama, yatını Türkiye'nin güneyinden Atina'ya taşıması için yardım ediyordu. O öğleden sonra Stein, Mike adındaki adama mesaj atıp yata dönmek üzere olduğunu bildirmişti. İki saat sonra hala dönmediğinde adam, kıyıda daha fazla zaman geçirmeye karar verdiğini düşünüp yatmaya gitti. Ancak sabah 5'te Stein ve botundan bir iz bulamayınca kadını aramaya başlayıp polise haber verdi.

Bu ana kadar Stein, denizde 12 saattir mahsurdu. Sonunda pazar sabahının erken saatlerinde Folegandros ve Girit arasında bulundu. Yunan Sahil Güvenliği bölgeye 7 devriye gemisi ve bir arama kurtarma uçağı gönderirken, 3 özel gemi ve bir Yunan donanma helikopteri de arama operasyonuna katıldı.

Stuff.co.nz'a konuşan Stein'ın annesi, kızının birilerinin dikkatini çekebilmek için üzerinden uçak geçtiği her an aynasını güneşe doğru tuttuğunu söyledi: 'Bana 'Hayatta kalabilmek için elimden geleni yaptım' dedi. Denizde hayatta kalma konusunda eğitimli, bu yüzden işinin ehli. Bence hayatını bu kurtarmış olabilir.' (Independent)

Öne Çıkanlar