Almanya'dan Müslim'in tutuklanması istendi

Almanya'dan Müslim'in tutuklanması istendi
Türkiye, büyükelçilik ve istihbarat görevlileriyle takip ettiği Salih Müslim için gittiği her ülkede bir yargı dosyası açtırmayı planlıyor.

HABER MERKEZİ- Türkiye'nin, Çekya'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim'in Berlin'de mitinge katılması üzerine yeni bir girişimde bulunduğu öne sürüldü.

Karar gazetesinden Hilal Öztürk'ün haberine göre, Müslim hakkında Almanya'dan yakalama ve tutuklama kararı talep edildi. Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Müslim’le ilgili şimdi Almanya’da da bir yargılama başlatılması için girişimde bulunuldu. Çekya yargısı tarafından da Türkiye’den gönderilen iade dosyası incelendikten sonra Müslim’le ilgili nihai karar verilecek. Hem büyükelçilik hem de istihbarat görevlilerinin takibinde olan Müslim’le ilgili gittiği her ülkede bir yargı dosyası açılması planlanıyor. Bunun için her ülkede işlem başlatılacak."

"Tüm hukuki ve diplomatik yolların kararlılıkla kullanılacağı" kaydedilen haberde Müslim'in, Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı’nın en kısa sürede durdurulması gerektiği yönünde uluslararası kuruluşlar ile görüştüğü ve Avrupa ülkelerinde toplantı ve gösterilere katıldığı belirtildi.

Müslim, Çekya’da AB sınırlarından çıkmaması ve duruşmalara katılması şartıyla serbest bırakılmıştı. Çekya yargısı tarafından da Türkiye’den gönderilen iade dosyası incelendikten sonra Müslim’le ilgili nihai karar verilecek. 

Öne Çıkanlar