Türkiye'deki WhatsApp kullanıcılarının sayısı belli oldu

Türkiye'deki WhatsApp kullanıcılarının sayısı belli oldu
İnternet ölçüm ve araştırmalarını yapan Gemius, en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın Türkiye'de toplam kaç cep telefonunda kullanıldığını açıkladı.

En yüksek kullanıcı sayısına sahip mobil uygulamaların başında gelen popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, Türkiye'de 43 milyon 464 bin mobil kullanıcı tarafından kullanılıyor.

DHA'nın haberine göre; İnternet ölçüm ve araştırmalarını yapan Gemius, Eylül 2019 verilerine göre Türkiye'de en yüksek mobil kullanıcı sayısına sahip uygulamaların listesini çıkardı.

Yapılan araştırmaya göre 43 milyon 464 bin tekil gerçek kullanıcısı bulunan Whatsapp, en çok kullanıcıya sahip uygulama oldu. Whatsapp’ı telefonunda aktif olarak kullananların, 49 milyon 900 bin olan toplam mobil kullanıcı sayısına oranı ise yüzde 87,1.

Sevilen uygulama geçenlerde kullanıcıların artık gruplara kendilerinden habersiz giriş yapmayacaklarını ve bu konuda tercih şansının olacağını belirtmişti. 

Kullanıcılar 'Whatsapp gruplara eklenmeyi kapatma' seçeneği altında artık kendilerinden habersiz her gruba girmeyecek. Pek çok kullanıcının ortak şikayetini dikkate alan WhatsApp yönetimi, ilgisiz kişilerin açtığı gruplara rızası olmadan giren ve bu konuda haberdar edilmeyen kullanıcıların rahatsızlığını dikkate alıp yeni bir çözüm geliştirmiş.

Öne Çıkanlar