'Türkiye ekonomik açıdan geriye gitmedi'

'Türkiye ekonomik açıdan geriye gitmedi'
Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren, Erdoğan'ın 'çok güçlü bir lider olduğunu' söyleyerek, 'Türkiye, ekonomik açıdan hiçbir zaman geriye gitmedi' dedi.

Türkiye'nin ekonomik anlamda sıkıntıları her geçen gün derinleşirken, eski Galatasaray Başkanı ve iş insanı Faruk Süren, Türkiye'nin ekonomik açıdan hiçbir zaman geriye gitmediğini iddia etti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çok güçlü bir lider olduğunu" söyleyen, "Mücadeleci yanını da çok takdir ediyorum. Birçok sorunla tek başına mücadele ediyor" dedi.

Sabah gazetesinde yer alan açıklamalarında Süren, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı belediye başkanlığı döneminden beri tanıyorsunuz, öyle değil mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Evet. Müthiş bir belediye başkanıydı. Hatta stadın Ali Sami Yen'de yapılmasına izin vermişti. Ruhsat iznini bile vermişti ama bizimkiler vazgeçti. Erdoğan son derece ilgili bir belediye başkanıydı, hâlâ da aynı aktifliğini sürdürüyor. Çok güçlü bir lider gerçekten. Mücadeleci yanını da çok takdir ediyorum. Birçok sorunla tek başına mücadele ediyor. Geçen gün televizyonda katıldığı bir programda izledim kendisini. Konuştuğu her konuya son derece hakim ve bilgili."

GÜVEN EKSİKLİĞİNE BAĞLI EKONOMİK SORUNLARLA KARŞILAŞIYORUZ

Süren'in "Ekonomik açıdan nasıl görüyorsunuz Türkiye'yi?" sorusuna yanıtı da şu oldu:

"Türkiye, ekonomik açıdan hiçbir zaman geriye gitmedi. Dünyadaki gibi ülkemizde de nakit sıkıntısı var. Güven eksikliğine bağlı ekonomik sorunlarla karşılaşıyoruz. Yurt dışından aleyhimize hamleler yapılıyor. Üretime ağırlık vermeliyiz. Sermayenin gelmesi için daha çok hamle yapmalıyız. Sermayenin dini, dili veya ırkı yok. 'Fabrikalarımızı yabancılara sattınız' diye kızanları anlamıyorum. Fabrikaların özelleştirilmesini doğru buluyorum. Fabrikalarımız bir yere gitmiyor, burada duruyor. Sermaye geliyor ülkemize, böyle bakmalıyız." (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar