Türkiye futbol kulüplerinin kayyımı da TFF oldu

Türkiye futbol kulüplerinin kayyımı da TFF oldu
Kulüplerin 'sürdürülebilir kredibilitesi'nin kalmadığını söyleyen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, kulüplerin tamamının TFF tarafından denetleneceğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, kulüplerin borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili yeni sistem hakkında konuştu. 

Sistemin yeni bir borçlanma sistemi olmadığını, borçların yeniden yapılanması olduğunu belirten Demirören, "Bu tamamen borçların yeniden yapılanmasıdır. Şu an kulüplerimizin sürdürülebilir kredibilitesi kalmadı. Kalmadığı için bu yapılandırma şart" dedi.

'TÜM TAKIMLARIN DENETİMİ TFF'DE OLACAK'

Avrupa'ya giden takımların UEFA tarafından denetlendiğini belirten TFF Başkanı Demirören, artık tüm takımların denetiminin TFF'de olacağını açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile A Spor canlı yayınında açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüplerimiz acı bir reçeteyle karşılaşacaklar. Bu reçeteye göre de verilen bütçe miktarında transfer yapabilecekler. Ortada olmayan bir paranın kulüplere aktarılması gibi bir durum değil" dedi.

SİSTEME 4 BANKA KATILACAK

Bankalara olan borçların yapılandırıldığını belirten Demirören, "Borç miktarları artmayacak. Sadece bütçelerine göre hareket etmek zorunda kalacaklar. Ayrıca sadece futbol A.Ş. değil, derneklerin de borçlarının yapılandırılması söz konusu" diye konuştu.

Görüşmelerin olumlu havada geçtiğini aktaran TBB Başkanı Hüseyin Aydın, "Kulüplerle yaptığımız toplantıların hepsi çok olumlu havada geçti. Hepsi bu sorunu çözmeye hazır. Kulüplere verilen hiçbir kredinin silinmesi söz konusu değil. Diyelim ki bir kulüpte dört banka var. Dört banka sisteme katılacak, teminatlar bölüşülecek ve bunlar vadeye bağlanacak" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

 

 

Öne Çıkanlar