Türkiye ilk tavizi verdi mi?

Türkiye ilk tavizi verdi mi?
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O’Brien ile görüşen İbrahim Kalın güvenli bölgeye istemeyen hiçbir Suriyeli mültecinin Türkiye'den zorla gönderilmeyeceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ile Türkiye ile Suriye Demokratik Güçleri arasında ateşkes görüşmelerinde bulunmak üzere Türkiye'ye gönderdiği ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ile Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın Ankara'da bir araya geldi.

İbrahim Kalın Kabine Toplantısı'nın ardından görüşmeye dair açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kalın'ın, Suriye'nin kuzeyinde adına 'güvenli bölge' dedikleri yerlere istemeyen hiçbir Suriyeli mültecinin Türkiye'den zorla gönderilmeyeceğini söylemesi dikkat çekti.

Türkiye, şimdiye kadar güvenli bölgeye 3 milyon civarında Suriyeli'nin yerleştirileceğini söylüyordu. Bu da dünya kamuoyunda Kürtlere karşı etnik temizlik yapıldığı yapılacağı şeklinde eleştiriyordu.

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkan Yardımcısı Pence ile yarın görüşeceğini belirtti.

Kalın'ın açıklamaları özetle şöyle:

"-Harekatta kısa sürede büyük başarı elde edildi.

-Harekat birçok oyunu eş zamanlı olarak bozmuştur.

-Kürt kardeşlerimizle terör örgütünü ayrı tutuyoruz.

-DEAŞ'la mücade zayıflamayacaktır.

-Türkiye'yi eleştirenlere soruyoruz, DEAŞ'lılar neden serbest?

-Biz ülkemizde 4 milyona yakın Suriyeliye ev sahipliği yaparken, 3 milyon Suriyeliye de kendi ülkelerinde yardım ediyoruz. 7 milyon Suriye nüfusunun toplam 3'te 1'ine karşılık geliyor.

-Gözümüzün önünde bir hukuk skandalı yaşanıyor; DEAŞ'ın sorumluluğunun sadece Türkiye'ye verilmesi kabul edilebilir değildir.

-PYD Rusya'yı yanına alarak yeni oyun peşinde. Rusya bizim hassasiyetimizi biliyor.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşecek.

-Esed rejimiyle resmi olarak bir görüşmemiz yok. (Münbiç) Orada Amerikan bayrağının yerine Rus bayrağının geçip, PYD/YPG’nin, bir başka gücün kontrolü altında olması kabul edilebilir bir şey değil.

-Yaptırımlar bizi yolumuzdan çeviremez."

(HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar