'Erdoğan'ın amacı, ittifaka verilmeyen oyları AKP'ye kazandırmak'

'Erdoğan'ın amacı, ittifaka verilmeyen oyları AKP'ye kazandırmak'
‘Türkiye İttifakı mesajının amacı, seçmenin Cumhur İttifakı’na vermediği oyları AKP'ye kazandırmak.’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a "ne anlama geldiğini" sorduğu ‘Türkiye İttifakı’ sözlerinin perde arkası netleşiyor. Yerel seçimlerden sonra Erdoğan’ın "kaybettiği oyları yeniden partisine kazandırmak" amacıyla "Cumhur İttifakı’na oy vermeyen seçmene de mesaj vermek istediği" belirtilirken; MHP kanadı ise "2023’e kadar Türkiye’yi Cumhur İttifakı’nın inşa edeceğini öne sürüyor.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre Erdoğan’ın, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşma yapmasını beklemeden Meclis Genel Kurulu’ndan ayrılmasını da "MHP ile ittifakımız pazara kadar değil mezara kadar" sözlerinin ‘bir teyidi’ olarak nitelendiriliyor.

‘AKP VE MHP ARASINDA SOĞUK RÜZGARLAR ESİYOR’

Bahçeli, partisinin yeni seçilen belediye başkanlarıyla Antalya’da gerçekleştirdiği kampta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Türkiye İttifakı" sözleriyle "neyi kast ettiğini bilemediklerini" söylemiş ve Erdoğan’a "ittifakın cumhurda olduğu" mesajını vermişti. Bahçeli’nin sözlerinin ardından siyasi kulislerde "özellikle seçimlerden sonra her iki parti arasında soğuk rüzgârların estiği" belirtilse de iki partinin yöneticilerinin kendi aralarında durum değerlendirmesi yaptıkları konuşuluyor.

Erdoğan’ın ‘Türkiye İttifakı’ sözleriyle aslında "milli birlik ve beraberliği kast ettiği, bunun altında başka bir anlam aranmaması gerektiği" ifade edilirken, MHP kanadı bu duruma örnek olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle TBMM’de düzenlenen özel oturumda Erdoğan’ın HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın kürsüye çıkmadan Genel Kurul salonundan ayrılmasını örnek gösteriyor.

Öne Çıkanlar