Türkiye 'kalıcı değiliz' demişti: Rasulayn ve Tel Abyad'a 4 bin yerel polis

Türkiye 'kalıcı değiliz' demişti: Rasulayn ve Tel Abyad'a 4 bin yerel polis
Her iki kentte ve kırsalda görev yapmak üzere ilk etapta 1800 kişi bir hafta içerisinde eğitime alınacak. Urfa Valisi, görevlendirilecek olan kişilerle mülakat yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin kuzey Suriye harekatının ardından kontrolü silahlı cihatçı gruplar ile birlikte ele geçirdiği Rasulayn ve Tel Abyad kentlerinde 4 bine yakın yerel polisin görevlendirileceği açıklandı.

Açıklamayı Resulayn ve Tel Abyad'da yerel toplantılar yapan Urfa Valisi yaptı.

Türkiye daha önce de TSK ve silahlı cihatçı gruplarla birlikte operasyon düzenleyerek girdiği Cerablus ve El Bab gibi bölgelere kaymakam atamış, PTT açmış, Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı fakülteler ve yüksekokulları kurmuştu. Hatta "yandaş sermaye" olarak tanımlanan BİM marketler zinciri de bölgede şube açmıştı.

Urfa Valisi Abdullah Erin, Telabyad'da "yerel meclis üyeleri" ve kuvvet komutanlarıyla yaptığı değerlendirme toplantısında 1800 civarındaki Suriyeli gencin bir hafta içerisinde eğitimlerine başlanacağını ve ardından Telabyad’da ve Resulayn’da polis gücü olarak görevlendirileceğini duyurdu.

Urfa Valisi Abdullah Erin beraberinde 2’nci Ordu Komutan Vekili ve 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, sorumlu Koordinatör Vali Yardımcıları, kamu kuruluşları temsilcileri ve "Telabyad Yerel Meclis üyeleri" ile "Suriye Milli Ordusu" temsilcilerinin katılımıyla, Telabyad’da bir değerlendirme toplantısı yaptı.Toplantıda, harekat ve sonrasında yapılan çalışmaları değerlendiren Vali Erin, "Allah, sahada büyük fedakarlık gösteren Suriye Milli Ordusu’nun kahraman evlatlarından razı olsun" dedi.

HER İKİ KENTTE GÖREV YAPACAKLAR

Her iki kentte ve kırsa kesimde görev yapmak üzere "yerel kolluk kuvvetleri"nin oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade eden Erin, mülakatı tamamlanan 1800 civarındaki Suriyeli gencin bir hafta içerisinde eğitimlerine başlanacağını ve ardından Telabyad’da ve Resulayn’da polis gücü olarak görevlendirileceğini, ikinci grubun da göreve başlatılmasından sonra toplam 3 bin 500- 4 bin kişilik polis gücünün göreve başlayacağını dile getirdi. (HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar