'Türkiye'nin en fazla 5 km girmesi konusunda anlaşmaya varıldı'

'Türkiye'nin en fazla 5 km girmesi konusunda anlaşmaya varıldı'
Rusya, İran, ABD, Suriye ve Suriye Demokratik Güçleri'nin, Türkiye'nin Suriye sınırından en fazla 5 kilometre içeri girmesi konusunda anlaştığı iddia edildi.

İddiaya göre, Rusya, İran, ABD, Suriye ve Suriye Demokratik Güçleri'nin, Türkiye'nin Suriye sınırından en fazla 5 kilometre içeri girmesi konusunda anlaştığı.

İddiayı Dış Politika Araştırma Enstitüsü Direktörü Aaron Stein dile getirdi. Stein Twitter hesabından "Rusya, İran, ABD, rejim ve SDF'nin tümü, Türkiye'yi sınırdan 5 km kadar uzakta tutmak istediklerini kabul etti." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev de bugün düzenlediği , basın toplantısında, TSK’ye, Suriye topraklarına 5 kilometre derinliğine girmesine izni veren 1998 Adana Anlaşması’nı hatırlatarak, "Bu anlaşmaya göre TSK, Suriye’ye girebilir ama orada daimi olarak kalamaz. Biz, Türk askerlerin Suriye topraklarında daimi varlığına karşıyız" ifadelerini kullanmıştı.

Lavrentyev, "Suriye’nin Türkiye sınırında sadece Suriye askerlerinin bulunması gerektiği, bunun Suriye topraklarından Türkiye yönelik düzenlenen saldırılara karşı en iyi garanti olacağı" yönündeki Rusya’nın duruşunu da hatırlattı.

Lavrentyev ayrıca; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, harekat tamamlandıktan sonra Suriye’nin kuzeyinden çekilme niyetinde olduklarını söylediğini belirtti. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar