Türkiye Uzay Ajansı kuruldu: Yönetimini Erdoğan, logosunu 'vatandaşlar' seçecek

Türkiye Uzay Ajansı kuruldu: Yönetimini Erdoğan, logosunu 'vatandaşlar' seçecek
Başkan ve üyelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirlediği Türkiye Uzay Ajansı'nın logosunun 'vatandaşlar' tarafından seçileceği açıklandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Uzay Ajansı'nın ilk toplantısında, büyük ve güçlü Türkiye yolunda uzay alanında çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.

Türkiye Uzay Ajansı'nın başkan ve üyelerinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tensibiyle atandığı belirten Varank, Türkiye'nin uzay alanında 'milli menfaatlerini' koruyacak çalışmalar yapacağını söyledi.

Dünyanın geleceğinin uzayda olduğunu da ifade eden Varank, ajansın gündeminde 'Milli Uzay Programı' olduğunu açıkladı.

'MİLLİ UZAY PROGRAMI' İÇİN KURULAN AJANSIN HENÜZ LOGOSU YOK

Henüz bir logosu bulunmayan Türkiye Uzay Ajansı'nın, logo seçiminin vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilmesi için hazırlık yapılması için ajansın başkanı eski DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım'a talimat verdi.

Serdar Hüseyin Yıldırım en son adı inşaatı sırasında iş cinayetleriyle, hizmete açıldıktan sonra da üst üste yaşanan teknik sorunlarla gündeme gelen İstanbul Havalimanı hakkında yaptığı 'her şey olumlu gidiyor' açıklamalarıyla tepkilerin yöneldiği bir isim olmuştu. (HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar