Türkiye vatandaşı çok sayıda IŞİD’li teslim oldu

Türkiye vatandaşı çok sayıda IŞİD’li teslim oldu
Deyrizor'un Hecin Beldesi’ne bağlı Bahuz Köyü’nde yürütülen operasyon, sivillerin zarar görmemesi için hassas yürütülüyor.

Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD)Deyrizor'da IŞİD’e karşı yürüttüğü operasyonda şimdiye kadar 12 bini aşkın sivil kurtarıldı. Farklı ülkelerden yüzlerce IŞİD’linin teslim olduğu operasyonda Konya, Bayburt, Mersin, İstanbul ve Ankara nüfusuna kayıtlı çok sayıda kişi de bulunuyor.

QSD'nin Deyrizor'da IŞİD’e karşı gerçekleştirdiği operasyonda sona gelindi. Bugüne kadar 12 bini aşkın sivilin kurtarıldığı bilgisini veren yetkililer, özelikle zor durumda olan kadın ve çocukların güvenli alanlara taşıdıklarını belirtti. IŞİD’in ilan ettiği hilafet yıkılırken, bugüne kadar yüzlerce savaşçısı QSD güçlerine teslim oldu.

Deyrizor'un Hecin Beldesi’ne bağlı Bahuz Köyü’nde yürütülen operasyon, sivillerin zarar görmemesi için hassas yürütülüyor. Savaşma gücü kalmayan IŞİD’liler tek tek teslim oluyor.

HER ÜLKEDEN VAR

Mezopatamya Ajansı'ndan Nazım Daştan'ın haberine göre, Rusya, Özbekistan, Irak, Almanya, Türkistan ve Tacikistan uyruklu IŞİD’lilerin arasında çok sayıda Türkiyeli de var. Özelikle Ankara, İstanbul, Bayburt, Konya ve Mersin illerinde katılanlar çoğunlukta.

Teslim olan IŞİD’liler Mezopotamya Ajansı’nın objektiflerine yansıdı. Bir kısmı aileleriyle birlikte teslim olurken, aramadan geçirilen siviller güvenli alanlara taşınıyor. Savaş sırasında yaralanmış IŞİD’liler ise sivillerden ayrı tutuluyor. Yaralı olan IŞİD üyeleri ve siviller tek tek sağlık taramasından da geçiriliyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)
 

Öne Çıkanlar