'Türkiye yatırımcı için kestirilemez bir ülke oldu'

'Türkiye yatırımcı için kestirilemez bir ülke oldu'
Almanya'nın önemli ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, hükümetin attığı her adımın ekonomik durumu daha da kötüleştirdiğini belirtti, 'Yatırımcının güveni giderek azalıyor' dedi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durgunluk ve beraberindeki gelişmeler uluslararası medyada geniş yer bulmaya devam ediyor. Almanya'nın önemli ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, Türkiye'deki mevcut ekonomik durumu değerlendirdi. 

Gazetenin "Türkiye yatırımcılar için kestirilemez bir ülke oldu" başlığını taşıyan yorum haberinde yer alan değerlendirmeler şöyle:

"Türk hükümetinin ekonomik durgunluk karşısında hiç bir adım atmadığını söylemek yanlış olur. Zira bu konuda attığı her adım durumu daha da kötüleştiriyor çünkü yatırımıcının güveni giderek azalıyor. Ülkede neler olacağı kestirilemiyor. Yatırımcılar hükümetin her adımını yakından incelemeden olumsuz değerlendirme tehlikesiyle karşı karşıya. Türkiye krizde.

Enflasyon neredeyse yüzde 20 düzeyinde. TL, dolar karşısında yılbaşından bu yana yüzde 8,6 değer kaybetti. Şirketler dövizle alınan krediler karşısında giderek büyüyen borç dağlarından şikayetçi. Sorunlu kredilerin oranı yüzde 4,1'e çıkmış durumda.[...]

Tüm bunlar otomatikman Türkiye'ye yatırım yapmanın yanlış olacağı anlamına gelmiyor. Tüm işaretler Türk ekonomisinin uzun vadede büyüyeceğini gösteriyor. Cesareti olan buraya yatırım yapmayı gözden geçirmeli." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar