TÜSİAD'dan seçim paketi eleştirisi

TÜSİAD'dan seçim paketi eleştirisi
TÜSİAD Başkanı Bilecik, seçime doğru açıklanan müjdeler için 'Orta ve uzun vadede bunlar ekonomiye olumsuz yansıyacak' eleştirisi getirdi.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan seçim paketine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Bilecik, "2018 özellikle iş dünyasını müthiş yoran bir yıl oldu. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. 2019’a aktardığımız negatif değerler var. Örneğin enflasyon. 2018’de aşırı kur dalgaları ve negatif resimler bankaların da bilançosunu düşürmesine neden oldu. Reel sektör bir nakit sıkıntısı yaşıyor. 2019’da ittihatlı bir iyimserlik içinde olmalıyız" ifadelerine yer verdi.

Fox TV canlı yayınına katılan Bilecik, dün açıklanan paketle ilgili, "Böyle bir aksiyonu aldığınız zaman bunlar kısa vadede inanılmaz olumlu. Ancak orta ve uzun vadede bunlar ekonomiye er geç olumsuz yansıyacak" değerlendirmesi yaptı.

Bilecik'in konuşmasının satır başları şöyle:

"Ekonomide öngörünürlülüğün sağlanması için iki çok önemli iki şey var. Güçlü kurullar ve kural temelli politikalar. Yapısal reformlar ile beraber ekonominiz daha rekabetçi olur. AB ile olumlu çizginin çok yüksek seviyeye çekilmesi gerek.

Konuşmamız gereken istikrar. Ekonomik olarak başarıyı biraz daha bağımsız yargıda demokraside aramamız gerek. Kutuplaştırmayı keskinleştirecek yapı saygı ve barış çizgisine girmeli. Bu hoşumuza gitmeyen tablolardan bir tanesi. Biz bunun şiddetle önlenmesinden yanayız. İyi eğitilmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Yeni jenerasyonun yeşereceği zemini bizim genişletmemiz gerek. ‘Fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller ister’ bizde var.

Olumlu bir gelişme. Asgari ücret meselesi Türkiye’nin büyük bir bölümünü ilgilendiriyor. Yüzde 26 olarak baktığımız zaman çok uygun görünüyor ancak miktar olarak bakıldığı zaman, 2 bin TL tabi ki yetmez. İlk günden beri bastırdığımız konu verginin yaratmış olduğu yüklerin OECD seviyesine inmesi. Esas kalkınma için birlik beraberliğe daha çok ihtiyacımız var." (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar