Cezaevi idaresi 'Tütün' romanını 'müstehcen' saydı

Cezaevi idaresi 'Tütün' romanını 'müstehcen' saydı
Silivri 7 No’lu Kapalı Cezaevi idaresi Dimitır Dimov’un 'Tütün' isimli romanını 'müstehcen' sayarak tutuklulara vermedi.

3. Havalimanı eylemleri sırasında gözaltına alınarak tutuklanan İnşaat İşçileri Sendikası Basın Sözcüsü Uğur Karadaş’a gönderilen ve dünya 'devrim klasiklerinden' Tütün adlı roman "müstehcen" olduğu gerekçesiyle ret edildi.

Dimitır Dimov’un Edebiyat Armağanı 1. Ödülünü kazanan romanı Tütün, Bulgaristan'da Nazilerle işbirliği yaparak büyük bir ekonomik ve siyasal odak haline gelen tütün tröstünün ve bu fabrikadaki direnişçi işçilerin birbirlerinden derin bir uçurumla ayrışan çıkarlarının çatıştığı noktada sergilenen bir ülke haritasıdır.

Sosyalist Gerçekçi akımın ustalarından Dimitır Dimov, faşizmin ekonomik ve siyasal yayılmacılıkla başlayıp açık işgale dönüşen egemenliğine karşı, Bulgar işçi ve emekçilerinin verdiği partizan mücadelesinin bir destanını yazıyor.

Alınteri'nde yeralan habere göre işte Silivri 7 No’lu Kapalı Cezaevi idaresinin Karadaş'a "müstehcen" diyerek vermediği kitaba yazdığı yazı ve vurduğu mühür:

  

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar