'TV10 çalışanları bırakılsın' eylemi

'TV10 çalışanları bırakılsın' eylemi
TV10 çalışanları, gözaltında olan yöneticileri Veli Büyükşahin, Veli Haydar Güleç ve tutuklu kameramanları Kemal Demir’in serbest bırakılmasını istedi

HABER MERKEZİ - TV10 çalışanları, eylemlerinin 67'nci haftasında gözaltına alınan, aynı zamanda Artı Gerçek yazarı da olan yöneticileri Veli Büyükşahin ile Veli Haydar Güleç ve tutuklu kameramanları Kemal Demir’in serbest bırakılmasını istedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10'un çalışanları, televizyonlarının tekrar açılması talebiyle 67'nci kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. "Alevilerin sesi susturulamaz", "Hakikat yol yürüyecek Dehak devranı çökecek" pankartlarının açıldığı eylemde, "Sazlar konuşsun, silahlar sussun""TV10 Alevilerin vicdanıdır", "Özgür basın susturulamaz" dövizleri taşındı. Eylemde, açıklamayı Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Muhittin Yıldız okudu.

Baskı ve sindirme rejiminin devam ettiğini söyleyen Yıldız, 10 Ocak gecesi aralarında TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin ve Yayın Kurulu Üyesi ve programcı Veli Haydar Güleç’in gözaltına alındığını ve derhal bırakılmaları gerektiğini söyledi. TV10 kameramanı Kemal Demir’in de tutuklu olduğunu hatırlatan Yıldız, "Bu durum muhalif basına ve demokratik kamuoyuna yönelik bir sindirme operasyonudur" dedi.

MÜCADELE SÖZÜ

Alevilere yönelik baskılara dikkat çeken ve "Aleviler vardır ve Alevilik haktır" diyen Yıldız, Türkiye’deki demokrasi güçleriyle birlikte kol kola girerek ülkeyi aydınlığa çıkaracaklarını belirterek, "Tarihimizden ve ulularımızdan aldığımız mirasla yol yürümeye devam edeceğiz. Size de sizin karanlık emellerinize de boyun eğmeyeceğiz. Bu ülkeye onurlu ve kalıcı barış gelinceye kadar, demokratik ve laik bir Cumhuriyet inşa edilinceye kadar mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. Eylem sloganlarla sona erdi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar