TV10 eyleminde 'Adalet Yürüyüşü' vurgusu

TV10 eyleminde 'Adalet Yürüyüşü' vurgusu
Televizyonlarının kapatılmasını protesto eden çalışanlar 'Bir partinin genel başkanı adalet için yürüyorsa umut vardır' dediler.

İSTANBUL - Televizyonlarının tekrardan açılması talebiyle 37'nci kez bir araya gelen kapatılan TV10 çalışanları, adaletin herkes için geçerli olduğunu belirterek, "Bir partinin genel başkanı adalet için yürüyorsa, gözaltına alınmayı göze alan insanlar varsa bu ülkede umut var demektir" dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10’nun çalışanları, televizyonlarının tekrardan açılması talebiyle 37'nci kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Cumartesi İnsanları ve Alevi örgütleri de eyleme destek verdi. "Alevilerin sesi TV10 susturulamaz" pankartı açılan eylemde, "Özgür basın susturulamaz" ve "Hakikatin sesi TV10 susturulamaz" dövizleri taşındı.

Eylemde ilk olarak televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Veli Büyükşahin konuştu. 37 haftadır Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldiklerini kaydeden Büyükşahin, OHAL'in kaldırılması, KHK'ler sonucu yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi ve tutuklu vekillerin serbest bırakılmasını istedi.

15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 47'nci yıldönümünü hatırlatan Büyükşahin, "O günde işçiler yürüyordu hak talepleri için. Bugün yeniden yürüyorlar. Hak için, adalet için Ankara'dan İstanbul'a yürüyorlar. Mücadele edenleri selamlıyoruz" diyerek direnmeye devam edeceklerini söyledi. Büyükşahin, şöyle dedi: "Çok büyük katliamlar yaşadık. Zor günlerde geçecek elbette. Maçka parkında adalet istiyorsak, bir partinin genel başkanı adalet için yürüyorsa umut vardır bu ülkede. Gözaltına alınmayı göze alan insanlar varsa umut var demektir. Biz bu umudu büyütmek için buradayız. Alevilerin medyası, işçilerin medyası, Kürtlerin medyası kapatıldı. Devlet bütün ezilenleri görsün. Hepimizin özgür olduğu bir ortam yaratalım."

'ADALET HERKESE GEREKLİ'

Cumartesi Anneleri'nden Selvi Gülmez de, "Hepsi uyuyor. Devlet bize sağır ve kör. Artık uyansın. Türkiye uçurumda. Sen, ben birlik olursak bu devlet bize zulüm edemez" diye konuştu.

Cumartesi Anneleri'nden Güzel Şahin ise, "Alevi dardaysa Alevi'nin yanındayım. Sünni darda ise onun yanındayım, Laz darda ise onun yanındayım. Polis, askerlerinde hakları için buradayız. Bir sürü polis alındı, tutuklandı. Biz o zaman da diyorduk adalet size de gerek diye ama siz bizi copladınız" diyerek adaletin herkese gerekli olduğunu belirtti. (dihaber)

Öne Çıkanlar